Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Đeljošaj u zvaničnoj posjeti Tirani

Tokom posjete sastali su se sa gradonačelnikom Tirane, Erion Veliajom, upravo kako bi razgovarali o projektima koje će Opština Tuzi realizovati u saradnji sa Tiranom, sada već dio inicijative Zajednice albanskih opština u regionu

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj, sa predsjednikom Skupštine Fadilom Kajošajem, dijelom službenika Opštine Tuzi, kao i direktorom Gimnazije ,,25. Maj”, Lindon Đeljajem, boravili su u zvaničnoj posjeti Tirani.

Tokom posjete sastali su se sa gradonačelnikom Tirane, Erion Veliajom, upravo kako bi razgovarali o projektima koje će Opština Tuzi realizovati u saradnji sa Tiranom, sada već dio inicijative Zajednice albanskih opština u regionu.

“Jedna od glavnih tema razgovora bio je park koji je počeo da se radi u našoj opštini, za koji je dogovoreno da će grad Tirana pomoći u njegovom finansiranju”, saopšteno je iz Opštine Tuzi.

Đeljošaj se zahvalio gradonačelniku, svom starom prijatelju Erionu Veliaju na pomoći.

“Takođe je dodao da je Tirana naš drugi dom, koji je do prije nego što smo postali samostalna opština, bio naš prvi dom, i najveća podrška kako za samostalnost opštine, tako i njenom razvoju, kroz razmjenu iskustava i međuinstitucionalnu saradnju. Takođe, u okviru – “Tirana, Evropska prijestonica mladih, 2022.”, upriličeno je potpisivanje sporazuma o bratimljenju Gimnazije „25. maj” u Tuzima i Gimnazije „Arben Broči” u Tirani”, ističe se u saopštenju.

Gradonačelnik opštine Tirana, Erion Veliaj na sastanku je otkrio sljedeći projekat.

„Želimo da budemo dio vašeg uspjeha, stoga smo odlučili da u Tuzima, ali i u Preševu, finansiramo javni park; dakle, za centralni dio grada, kao poklon iz Tirane, kao način da ostavimo zajednički trag i budemo doprinos vašem uspjehu”, istakao je Veliaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zeco
23.09.2022-10:39 10:39

Ovaj vuce prema Albaniji ovi drugi prema Srbiji.Vijore se razne zastave a ponajmanje Crnogorske.Kao zmije otrovnice sikcu i rade protiv svoje majke Crne gore.Mislim da smo jedina zemlja u svijetu u kojoj 40 posto stanovnistva nevoli ili radi protiv svoje drzave.Katastrofa sta drugo reci