Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Đeljošaj: Rami sam objasnio da neki političari i centri pokušavaju da svoje probleme i frustracije adresiraju na Albaniju i njega lično

Razgovoru su prisustvovali i predstavnici Opštine Tuzi za tu oblast, kao i kancelarije predsjednika Vlade, odnosno Ministarstva kulture Republike Albanije

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj sastao se danas sa predsjednikom Vlade Albanije, Edijem Ramom, sa kojim je diskutovao o institucionalnoj saradnji i zajedničkom djelovanju između Opštine Tuzi i Vlade Albanije. U fokusu razgovora bio je sektor kulture.

Razgovoru su prisustvovali i predstavnici Opštine Tuzi za tu oblast, kao i kancelarije predsjednika Vlade, odnosno Ministarstva kulture Republike Albanije.

“Predsjednik Rama je, kao i uvijek izrazio podršku za Opštinu Tuzi i za mene kao predsjednika. Predstavio sam mu uspjehe Opštine, dobru saradnju albanskih političkih subjekata u Tuzima i potrebu da ostanemo zajedno i u daljim procesima”, kazao je Đeljošaj.

Razgovarali su i o trenutnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.

“Objasnio sam predsjedniku Vlade trend da neki političari i centri pokušavaju da svoje probleme i frustracije adresiraju na Albaniju i njega lično”, istakao je Đeljošaj.

Na kraju razgovora, predsjedniku Rami je poklonio Monografiju Maestro Gjelosh Gjokaj, u izdanju ove Opštine, pošto je Gjelosh imao prisne prijateljske odnose sa njim.

Predsjednik Vlade, Rama je predložio, da zajedno sa Opštinom Tuzi uđemo u finansiranje projekta da kuća Gjelosha Gjokaja postane rezidencija umjetnika iz regije i svijeta.

Susretu su od strane Opštine Tuzi prisustvovali i Marina Ujkaj, sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu i Besa Nikaj, savjetnica u Skupštini i Sekretarijatu za lokalnu samoupravu.
Nik Gjeloshaj

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve