Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Đeljošaj: Mitropolit Joanikije da se ogradi od onih koji su u Cetinjskom manastiru pjevali – Kad se vojska na Kosovo vrati

Kada vidim ovakve ispade pojedinih sveštenika SPC, početno mi je žao tih ljudi. Meni je neshvatljivo da neko iz crkve poziva vojsku, to znači da poziva na rat, ocjenjuje Đeljošaj

To što su sveštenici, tokom ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, pjevali stihove: “Kad se vojska na Kosovo vrati…”, može se, smatra predsjednik Opštine Tuzi i Albanske alternative Nik Đeljošaj, posmatrati i u kontekstu poziva na rat.

Smatra da prostora ima i za djelovanje tužilaštva.

“Kada vidim ovakve ispade pojedinih sveštenika SPC, početno mi je žao tih ljudi. Ja i danas, ipak, šaljem poruku suživota, uvažavanja i dijaloga. Ovo vidim kao zloupotrebu vjere, jer to više nije ni politika, Kosovo je nezavisna država. Meni je neshvatljivo da neko iz crkve poziva vojsku, to znači da poziva na rat. Smatram da tu ima elemenata i za tužilaštvo, da se ispita”, kazao je Đeljošaj.

Dodao je da bi mu bilo drago kada bi se novi mitropolit ogradio od takvih.

“Iskreno mi je žao tih ljudi i bilo bi mi drago kada bi se novi mitropolit ogradio od takvih i u neku ruku udaljio iz manastira, jer ukoliko neko ima mogućnost da iz vjerskih objekata poziva na rat, to nije dobro. To pravi veliku štetu i samoj crkvi”, smatra Đeljošaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
07.09.2021-11:15 11:15

Gospodine Djeljosaj, ta ideologija zla se ne moze promjeniti sa lijepim rijecima ili preporukama. Za te huskace na rat i krvoprolica bi trebao da se pojavi jos jedan Tito od koga su pisali krv i od straha mu ljubili ruke dje se je god pojavio. . A kada se tice ovoga smrada Joanikica mislim da je sa ovim cinom on samog sebe osudio na dozivotnu izolaciju ako misli da nastavi da zivi i radi u gradu ciji ga gradjani ne zele ocima vidjet. Treba biti vrlo debeli tvrdokozac i morati se osvrcati na svakom koraku koji pruzima kada izadje iz… Pročitaj više »