Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Đeka sa Džaferijem: Uspostavljanje bliže saranje u oblasti evropskih integracija

''Dva resora imaju dosta zajedničkih oblasti u svojim nadležnostima, konstatovali su saradnici, tako da je sasvim očekivano da u narednom periodu definišu i konkretnije modele zajedničke saradnje'', naveo je Đeka

Tokom svog boravka u Republici Sjevernoj Makedoniji ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka se na marginama Regionalne konferencije o izazovima sa kojima se suočavaju žene i djevojčice u region na putu ka EU, sastao se sa ministarkom rada i socijalne politike Jovankom Trenčeskom sa kojom je razgovarao o zajedničkim izazovima dvaju zemalja, sa akcentom na uspostavljanje bliže saranje u oblasti evropskih integracija.

“Dva resora imaju dosta zajedničkih oblasti u svojim nadležnostima, konstatovali su saradnici, tako da je sasvim očekivano da u narednom periodu definišu i konkretnije modele zajedničke saradnje”, naveo je Đeka.

Ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka razgovarao je i  sa predsjednikom Parlamenta Republike Sjeverne Makedonije Talatom Džaferijem i predsjednicom Komiteta za odnose između zajednica, Arbanom Pašoli, sa kojima je razgovarao o važnosti očuvanja I unapređenja odnosa dvaju država kao i o proširivanju kontakata na bileteralnom, regionalnom i multilateralnom planu.

“Na tom planu, process Evropskih integracija smatra se najboljom aktuelnom platformom za razmjenu mišljenja i iskustava u cilju unapređenja postojećih mogućnosti za obje zemlje”, istako je Đeka.

Predsjednik Džaferi je upoznao ministra Đeku sa procesom pripreme ustavnih promjena u kojima moraju učestvovati sve političke snage, kako bi se ispunio uslov za dalje pregovore koje će biti na jesen, te obavjestio o nadležnostima, strukturi i radu Komiteta za odnose između zajednica.

Đeka je govorio i o situaciji u Crnoj Gori u kontekstu ljudskih prava, odnosima zemlja u regionu, kao i o aktuelnim predsedničkim izborima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve