Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošnjačka stranka i partija Fatmira Đeke odlučile: Podržaćemo Mila Đukanovića

Parlamentarne stranke koje imaju ministre u Vladi Crne Gore odlučile da podrže kandidata DPS i aktuelnog predsjednika države

U nedjelju se održavaju izbori za predsjednika Crne Gore, a danas su se saopštenjem oglasile parlamentarne stranke koje imaju ministre u Vladi Crne Gore. Bošnjačka stranka i Demokratska partija odlučile su da podrže kandidata DPS i aktuelnog predsjednika države Mila Đukanovića.

Đeka: Preferiram i podržaćemo Mila Đukanovića

Predsjednik Demokratske partije, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, kazao je Pobjedi da će na predsjedničkim izborima podržati kandidata Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića.

– Što se mene lično tiče, a i partije na čijem sam čelu preferiram i podržaćemo Mila Đukanovića sa kojim smo imali veoma dobru saradnju u čitavom ovom periodu. Dakle, naglašavam, to je podrška Milu Đukanoviću lično, kao predsjedničkom kandidatu – istakao je Đeka.

Upitan hoće li pozvati birače Demokratske partije na čijem je čelu da glasaju za Đukanovića, rekao je da njihovo članstvo i simpatizeri imaju zavidnu političku kulturu i da su uvijek znali da se ispravno odrede kada su u pitanju ovakve odluke.

Govoreći o tome jesu li vanredni izbori rješenje krize Đeka je ukazao da je kao član Vlade Dritana Abazovića siguran da je izvršna vlast ostvarila veoma dobre rezultate.

– Naša politika je bila usklađena sa evropskom, imali smo kristalno jasno određenje prema ruskoj agresiji na Ukrajinu, širom otvorili vrata izbjeglicama iz te države, odnosi sa susjedima su unaprijeđeni – rekao je Đeka.

Smatra da je najveći iskorak ostvaren u ekonomiji i borbi protiv korupcije i kriminala.

– Za mene kao lidera nacionalne stranke i ministra za ljudska i manjinska prava je najznačajnije da je ova Vlada bila inkluzivna, evropska i evroatlantska. Oni koji su joj izglasali nepovjerenje u avgustu prošle godine sada možda shvataju da su pogriješili – ocijenio je Đeka.

Pa ipak, dodao je, kao legalisti su uvijek govorili da su izbori najbolje rješenje.

– I za njih smo spremni kada god oni bili, vodeći svakako računa o tome da se oni raspišu u skladu sa Ustavom – istakao je Đeka.

Bošnjačka stranka: Crna Gora mora ostati čvrsto na evropskom i euroatlantskom kursu

Predsjedništvo Bošnjačke stranke, na osnovu ovlašćenja Glavnog odbora, donijelo je odluku da na predstojećim izborima za predsjednika Crne Gore podrži Mila Đukanovića.

-Takva odluka donijeta je na osnovu razgovora sa kandidatima koji su iskazali interesovanje za podršku na izborima, kao i nakon unutarstranačkih konsultacija na nivou opštinskih odbora – saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

 

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Malesija
14.03.2023-19:03 19:03

Moram da kazem onaj dajkovic koji je gostovao na fasistickoj hepi televiziji u emisiji posle rucka i koji je negativno govorio o Albancima da laze kao srpski kucko,zabranite hepi rusufilsku televiziju