Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đeka: Opština Ulcinj da upravlja Solanom

Vjeruje da sredstva za održavanje biodiverziteta i stražarske službe Opština Ulcinj može da osigura uz podršku Vlade i drugih institucija

Solanom “Bajo Sekulić”, trebalo bi da upravlja Opština Ulcinj, ocijenio je poslanik Albanske koalicije “Jednoglasno” i predsjednik Demokratske partije Fatmir Đeka.

“Nakon što je iz JP “Nacionalni parkovi Crne Gore” saopšteno da od 23. avgusta više neće upravljati prostorom Solane, kao jedini izlaz iz ove situacije nameće se rješenje da tim prekrasnim područjem na teritoriji opštine Ulcinj upravlja lokalna samouprava. To je nužno i zato što je upravo odlukom našeg Parlamenta Solana u junu 2019. godine proglašena Parkom prirode. Takođe, naša je obaveza bila da formiramo preduzeće koje će upravljati Solanom, što još nije urađeno i što se hitno mora uraditi. Posebno nakon što je Savjet za privatizaciju nedavno zaključio da je područje Solane u državnom vlasništvu”, kazao je Đeka.

Vjeruje da sredstva za održavanje biodiverziteta i stražarske službe Opština Ulcinj može da osigura uz podršku Vlade i drugih institucija.

“Bivši radnici Solane, predstavnici nevladinih organizacija, mnogi prijatelji Solane u Evropi i svijetu, biće nam i pomoć i podrška. Raduje svakako činjenica što je njemačka vlada iskazala spremnost da ulaže u obnovu proizvodnje soli i očuvanja ekonomskog rizorta na Solani. Naprosto, rješenje da Opština Ulcinj upravlja ovim našim prostorom se samo od sebe nameće i mi moramo da to uradimo. Naravno, na tome treba insistirati pri razgovorima sa Vladom Crne Gore”, zaključio je Đeka.

IzvorUl-info

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
San
06.08.2021-20:37 20:37

Da je srece tako bi trebalp ka po svim Gradovima CG ! Abazovic neda Albancima zato sto ga ne podrzavaju i jedini cilj mu je da se opstinsko prenese na drzavno !

Đeka: Opština Ulcinj da upravlja Solanom – CG Vijesti
06.08.2021-20:45 20:45

[…] Aktuelno […]