Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Đakonović: U neđelju ponosno i hrabo, mudro i racionalno, svim srcem za Cetinje

On je naveo kako vjeruje da je upravo to ono što je neophodno Cetinju u ovom trenutku, ''jer je naš Grad suočen sa velikim brojem ozbiljnih problema, koje je teško gradirati''

Zajednička izborna lista građana, kao nestranačkih ličnosti, i predstavnika SDP-a, kao izvorno suverenističke partije, predstavlja potpuno novi koncept na političkoj sceni Crne Gore. Novi model nastupa na lokalnim izborima u Prijestonici posebna je vrijednost – za novo vrijeme. Daje novu snagu, donosi novu nadu i nudi znanje, razumijevanje i iskustvo, kazao je kandidat za odbornika na listi “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje”, Vido Đakonović.

On je naveo kako vjeruje da je upravo to ono što je neophodno Cetinju u ovom trenutku, “jer je naš Grad suočen sa velikim brojem ozbiljnih problema, koje je teško gradirati.”

“Posebno zabrinjava dugogodišnji, pa čak i višedecenijski negativni prirodni priraštaj. Jedan od ključnih problema je što sposobni i stručni ljudi, koji bi bili nosioci promjena i prosperiteta Grada, odlaze iz Cetinja. Kada se tome pridruži nezaposlenost, koja je u stalnom porastu, jasno je da se danas nalazimo na ozbiljnoj prekretnici”, ocijenio je Đakonović.

On je dodao kako, Cetinju nedostaju dobre i kreativne ideje, realni i održivi projekti. Zato, istče, ozbiljna i jasna strategija razvoja Grada koja neće počivati na fikcijama, već na jasnoj viziji koju je moguće sprovesti u kratkom roku, “ne samo da treba, već i mora biti imperativ naše nove gradske uprave”.

“Ljudi koji imaju zapažene i mjerljive rezultate u svojim profesijama, koji dolaze iz realnog sektora, a kojima politika nije zanimanje, niti životno opredjeljenje, u samom su startu komparativna prednost liste „Svim srcem za Cetinje“. Mi, građani i SDP smo, u zajedničku priču ušli iskreno, iz uvjerenja i ubjeđenja da će naši sugrađani prepoznati da je naša priča – i njihova priča, odnosno – priča svih nas”, kazao je kandidat za odbornika na listi SDP i Građani.

Posvećenost, znanje i stručnost temelji su, kako je ocijenio, na kojima mora počivati budući razvoj Grada.

“Zato sam uvjeren da depolitizovana gradska uprava, uprava po mjeri građana, a ne političara, te lokalna vlast koja je profesionalna, efikasna, odgovorna i otvorena za svakog i u svako doba, kao srž naše platforme i programa – nijesu nedostižni cilj”, naglasio je Đakonović.

Okolnosti u kojima se nalazimo, dodaje, jesu takve da ne daju prostora za davanje velikih obećanja, već nas obavezuju na realističan i oprezan pristup.

“Cetinje je odavno pokazalo da zna što su prave vrijednosti i da sa njima ne pravi kompromise, pa ne treba da bude „teren“ za visoku politiku, populizam i demagogiju! Upravo iz tog razloga, nerealni projekti, kuloarske priče i teatralni nastupi nijesu bili dio naše predizborne kampanje, niti će, na bilo koji način biti sfera interesovanja ni buduće, nove gradske vlasti. Moramo konačno shvatiti da je Cetinju potreban dinamičan, predan i kontinuiran rad, da Cetinje traži znanje i odlučnost, a sve u cilju stvaranja uslova za život naših sugrađana, koji će biti lišen opterećenja zavisnosti od bilo koje vlasti”, rekao je Đakonović.

Prema njegovim riječima, Cetinje, kao nepokoreni grad, Grad heroj, kao grad slavne i ponosne prošlosti, bastion slobode i antifašizma, “mora imati dostojanstvenu budućnost”.

“Zato, drage sugrađanke i sugrađani, cetinjska gospodo – izbor u neđelju, 5. decembra, nije težak. Naprotiv – nikad lakši. Broj 4 i Lista SDP i Građani – „Svim srcem za Cetinje“.
Ponosno i hrabo. Mudro i racionalno. Glavom i srcem. Svim srcem za Cetinje”, zaključio je kandidat za odbornika na listi “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
05.12.2021-18:40 18:40

Svi zajedno kojima je Crna Gora jedina domovina u borbi protiv svetosavsko cetnicke druzine iz sramotne Supstine 41 i apostolske vlade bez izuzetka,a Cetinje tu nema prolaza za fukarski srpskocetnicki pokret URA i nesojsku Druzinu zvani Demokrate spijuni.