Već nakon prvog dana predsjedavanja Skupštinom Crne Gore gospodin Aleksa Bečić suočio se s težinom odgovornosti upravljanja multietničkom i multikonfesionalnom zajednicom, kazao je poslanik DPS-a Abaz Dizdarević.

Abaz Dizdarević

“Upravo zato pozivamo gospodina Bečića da Crnoj Gori da jasan odgovor na pitanje – kako namjerava da sanira posljedice osveštavanja prostorija budvanske Skupštine opštine po crnogorski multikonfesionalni sklad? Da li nam se tim činom saopštava da vijekovima njegovani dobrosusjedski odnosi sada dobijaju monokulturnu dimenziju? Da li će i svim drugim vjerskim zajednicama omogućiti da obave obrede, ili će svojim partijskim drugovima kao predsjednik Demokrata zabraniti da vjerskim ritualima pokazuju nadmoć nad konfesijama kojima ne pripadaju?

Sjetimo se političke propagande aktuelnog predsjednika Skupštine Crne Gore koju je počeo sa kratkim video spotom u kome, oblikuje tri simbola na jednom seoskom putokazu – krst, polumjesec i Davidovu zvijezdu”, kazao je on.

Međutim, kako navodi, po stupanju na funkciju pokazao je “da se neće boriti za ravnopravnost svih konfesija, jer je istovremeno i kao predsjednik Demokrata dozvolio da njegovi partijski drugovi osveštaju prostorije koje pripadaju svim građanima Crne Gore”.

“Želimo da vjerujemo da će se gospodin Bečić sabrati čim prije i shvatiti da je obavljanje funkcije predsjednika Skupštine svih građana Crne Gore veoma težak posao, koji zahtijeva konstantnu budnost i brigu za mir i multietnički sklad. Kao predstavnici mlađe generacije kojima su istinske a ne deklarativne vrijednosti usmjerene na izgradnju evropskih standarda života, morali bi da sa više senzibiliteta razmišljamo o svim građanima u našoj zajedničkoj državi. Vjerujemo da je gospodin Bečić svjestan kompleksnosti bogatstva različitosti i da će pokazati da zna kako se diferentnosti čuvaju”, zaključio je Dizdarević.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve