Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Divanović: Omogućiti učešće u radu Odbora svima koji su zainteresovani

DPS ostao pri stavu

DPS ostaje pri stavu koji je saopšten tokom skupštinskog zasijedanja, da su spremni da se nađe način i omogući učešće svih koji su zainteresovani u radu Odbora za reformu izbornog zakonodavstva, saopštio je za RTCG Nikola Divanović iz te partije. Iz DPS-a najavljuju zakazivanje sjednice Odbora za izborno zakonodavstvo, u narednih desetak dana.

Nikola Divanović

“Kod nas je nepromijenjen stav na tu temu, ako govorimo o poslaniku Aleksandru Damjanoviću, odnosno o proširivanju sastava tog odbora, njegovim prisustvom, svakako da nam prisustvo Damjanovića, kao iskusnog poslanika, odgovara i da bi njegov rad bio koristan. DPS i njegovi koalicioni partneri su pokazali volju da  rade. Treba sačekati i da vidimo odluku DF-a, da li će se desiti odmrzavanje njihovih funkcija u tom odboru”, rekao je Divanović.

Poslanik Aleksandar Damjanović saopštio je za Antenu M da nikada ne bi prihvatio da se mijenja Odluka o formiranju Odbora za izborno zakonodavstvo.

“Glasovima DPS-a je oteto mjesto Posebnom klubu poslanika i na uporno insistiranje tokom sjednice parlamenta, vidjeli smo kako poslanici DPS-a pognute glave sjede i ćute. Ja sam tada javno rekao da nikada ne bih prihvatio da se bilo koji akt mijenja zbog bilo kog pojedinca, makar i zbog mene, misleći na takozvane prijedloge da se promijeni Odluka.

Ostaje samo da se poštuje važeća Odluka i da se ispravi nezakonitost koju su u zajedničkoj režiji napravili DPS i Demokrate. Mimo toga ne bih prihvatio da budem dio bilo kakvih igara u režiji DPS-a i njihovih satelita”- rekao je Damjanović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve