Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Divanović: Od ponedjeljka nova vlast u Budvi mora početi da radi

Kako je istakao, teško da oni koji imaju političku manjinu mogu sa tom manjinom organizovati sjednicu Skupštine opštine i na njoj donijeti važne odluke za Budvu a to je, prema riječima Divanovića, upravo ono što ovaj trenutak traži od njih

Dakle kao najbrojnija i najodgovorniji partija u budvanskom političkom životu mi smo se danas odazvali na poziv predsjednika Opštine Budva, odnosno vršioca dužnosti predsjednika Opštine Budva, Vladimira Bulatovića, u nadi da ćemo učestvovanjem u dijalogu o aktuelnoj krizi u Budvi pokušati da nađemo neko zajedničko rješenje sa novom opozicijom u gradu. Međutim to nije dalo očekivane rezultate, saopštio je potpredsjednik Opštinskog odbora DPS Budva Nikola Divanović. 

Odazvali smo se tom pozivu dodatno odgovorni prema temi, dakle da se ovdje radi o nečemu što je čak i iznad “politike a to je tema suživota, tema bezbjednosti, tema našeg zajedničkog, komšijskog, porodičnog, svakog drugog života i sklada. U političkom smislu, dakle, mi imamo političku većinu u demokratiji je vrlo jednostavna formula, dakle onamo gdje je većina tu je i vlast”, poručio je Divanović.

Kako je istakao, teško da oni koji imaju političku manjinu mogu sa tom manjinom organizovati sjednicu Skupštine opštine i na njoj donijeti važne odluke za Budvu a to je, prema riječima Divanovića, upravo ono što ovaj trenutak traži od njih,

“Dakle život u Budvi ne može stati, život mora da se odvija dalje i mi kao odgovorni ljudi, odgovorni prema Budvi, prema budvanima i naravno i prema našim političkim programima moramo nastaviti da vršimo vlast u ovom gradu. Dakle ovi ljudi koji su danas i formalno objavljivanjem odluka o njihovom postavljenju u Službenom listu postali vršioci dužnosti Opštine Budva, odnosno Skupštine opštine Budva moraju već od ponedeljka početi da redovno obavljaju svoje djelatnosti”, naglasio je on.

Kako ističe, u prvom redu građani su zainteresovani kako će se odvijati pripreme turističke sezone i vjeruje da je građanima dosta političkih performansa i da su prosto zainteresovani za smirivanje tenzije i za neke teme koje su od egzistencijalnog značaja za razvoj Budve u budućem periodu.

“Vjerujem da tu jedino Demokratska partija socijalista sa svojim koalicionim partnerima ubuduće može ponuditi jednu efikasnu lokalnu samoupravu”, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve