Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Direktorica ASK među utemeljivačicama Foruma liderki Jugoistočne Evrope za dobru upravu i antikorupciju

''Zahvaljujući organizatoru na ukazanoj počasti i poštovanju, Perović je izrazila spremnost da podijeli stečena znanja i dobre prakse koje sprovodi Agencija za sprječavanje korupcije, a koje mogu biti korisne antikorupcijskim institucijama u regionu''

Na poziv zamjenice premijera Sjeverne Makedonije Slavice Grkovske, direktorica Agencije za sprečavanje korupcije Jelena Perović učestvovala je na osnivačkom sastanku Foruma liderki Jugoistočne Evrope za dobru upravu i antikorupciju (SEE WGGALF), održanom u Skoplju.

Događaj, kome su domaćini posvetili zapažen značaj, podržali su Organizacija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), Regionalna antikorupcijska inicijativa (RAI) i Kancelarija Ujedinjenih nacija za borbu protiv droge i kriminala (UNODC). Skupu su, između ostalih, prisustvovale i generalna sekretarka OEBS-a Helga Marija Šmit i američka ambasadorka u Sjevernoj Makedoniji Anđela Ageler.

”Zahvaljujući organizatoru na ukazanoj počasti i poštovanju, Perović je izrazila spremnost da podijeli stečena znanja i dobre prakse koje sprovodi Agencija za sprječavanje korupcije, a koje mogu biti korisne antikorupcijskim institucijama u regionu. Pored toga, iznijela je i sopstvena iskustva iz pozicije žene koja je, i prije preuzimanja izrazito odgovorne i zahtjevne uloge u Agenciji, obavljala visoke funkcije u pravosudnom sistemu”,  saopšteno je iz ASK-a.

Perović je, sa ostalim učesnicama Foruma, potpisala zajedničku deklaraciju, u kojoj je navedeno da su aktivnosti SEE WGGALF „promovisanje i unapređenje ženskog liderstva u dobroj upravi i borbi protiv korupcije i jačanje učešća i glasa žena u javnim poslovima i u privatnom sektoru“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve