Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Dio opozicije: DPS pokušava da izazove kolaps Odbora i da za to optuži nas

U Odboru za izborne reforme pokušavamo da se izborimo za rezultate, kazao je danas na konferenciji za novinare poslanik DEMOS-a Miodrag Lekić

U Odboru za izborne reforme pokušavamo da se izborimo za rezultate, kazao je danas na konferenciji za novinare poslanik DEMOS-a Miodrag Lekić.

“Ovo nije pres političkog karaktera. Mi u Odboru pokušavano da se izborimo za rezultate. Mi smo željeli da sa svim opozicionim strankama budemo u Odboru.

Nama je jasno da DPS nastoji da čitav ovaj rad ne dođe do rezultata i da se krivica prebaci na nas.

Mi želimo da saopštimo konkretne prijedloge i u tom smislu ćemo povremeno da održavamo koferencije kako bi iznosili prijedloge”, kazao je Lekić.

DPS pokušava da izazove kolaps Odbora i da za to optuži opoziciju, kaže poslanik Neđeljko Rudović.

“Vlast i dalje nastoji da sabotira i minira dogovor i nekome nije u cilju da se dogovor postigne. Mi ćemo pokušati da predočimo javnosti zbog čega je to tako. Mi želimo da imamo prihvaljive izborne uslove”, kazao je Rudović.

Predlažu da u Fond za medijski pluralizam ide 0,08 odsto bruto proizvoda, pola za elektronske a pola za štampane medije.

“Što se tiče zakona o nacionalnom emiteru sa 9 na 13 da se poveća broj u Savjetu RTCG…”,kazao je, između ostalog, Rudović.

Lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da “traže izbore u jednom danu”.

“Tražimo da se umjesto hemijskom glasa otiskom pečata, čišćenje biračkog spiska, eliminisanje bb adresa. Da se unaprijedi elektronska identifikacija biraca i da o tu bude otisak prsta, kredibilbnu Državnu izbornu komisiju i da se nadležnost vođenja biračkog spiska izuzme iz nadležnosti MUP-a”, kazao je on.

Ovo su samo neka od rješenja koja predlažemo a koja vode ka fer u slobodnim izborima, kaže Bečić i dodaje da će i u narednim danima “izaći sa još rješenja”.

Postoji li razlog zbog kojeg poslanik SDP-a Rasko Konjević danas ovdje, pitali su novinari na presu.

Odgovoreno je da je “on u fazi pasivnog učesca u Odboru i da ne žele da posebno komentarišu ono sto je Konjevićev ugao gledišta”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve