Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DILETANTI Vlada ne umije da odgovori na pitanja portala Aktuelno, pokazali neznanje i netransparentnost!

Da bi testirali koliki su kapaciteti i dometi takozvanih eksperata u novoj vladi uredništvo portala Aktuelno sastavilo je listu pitanja čiji je cilj bio da, između ostalog, ispita koliki je stepen profesionalizma, ekspertskog znanja i transparentnosti nove vlade. Pitanja smo poslali početkom mjeseca na zvanični mejl vlade, a umjesto ekspertskih, efikasnih i transparentnih odgovora, naišli smo na zid ćutanja.

Rukoljubivi Podoljub Zdravko Krivokapić i njegova vlada dobili su u četvrtak na Cetinju doček i ispraćaj kakav dolikuje izdajničko-teokratskim diletantima koji su dobri jedino u poslu razaranja države Crne Gore i svih proevropskih i građanskih tekovina koje su mukotrpno građene u posljednjih 25 godina.

Portal Aktuleno već duže vremena piše o subverzivnim aktivnostima teokratkso-izdajničke vlade.

Zaduživanje od skoro milijardu eura pod veoma sumnjivim okolnostima, gašenje nacionalne avio-kompanije, konkretni potezi na ukopavanju Crnogorske plovidbe i Barske plovidbe, manipulacije i ispoljavanje potpune nesposobnosti kada je u pitanju nabavka vakcina, ozakonjavanje otimačine crnogoroske imovine od strane okupatorske crkve…

Ovo su samo neki od katastrofalno loših poteza svetosavske izvršne vlasti, koje direktno ugrožavaju Crnu Goru.

Ti potezi dokazuju da ovu vlast osim, jakog upliva klerikalizma i tendencije ka izdaji, karakteriše i apsolutno odsustvo bilo kakve primjese stručnosti iako se čelnik vlade Podoljub Krivokapić falio da će na ministarska mjesta doći sve sami eksperti.

Da bi testirali koliki su kapaciteti i dometi takozvanih eksperata u novoj vladi uredništvo portala Aktuelno sastavilo je listu pitanja čiji je cilj bio da, između ostalog, ispita koliki je stepen profesionalizma, ekspertskog znanja i transparentnosti nove vlade.

Pitanja smo poslali početkom mjeseca na zvanični mejl vlade, a umjesto ekspertskih, efikasnih i transparentnih odgovora, naišli smo na zid ćutanja.

Kako saznaje portal Aktuelno iz dobro upućenih izvora bliskih kabinetu premijera Krivokapića, pitanja su izazvala šok u vladi jer takozvani eksperti-apostoli na ministarskim pozicijama  i njihovi saradnici ”nijesu znali o čemu se radi, a kamo li da su bili spremni da daju odgovor na naša pitanja”.

Neodgovaranje na veoma direktna pitanja našeg uredništva govore samo jedno – da je ova vlada sastavljena od diletanata koji ne žele da sarađuju sa medijima i koji iza priče o ekspertskom znanju kriju ogroman diletantizam, nepotizam i neznanje.

Pitanja na koja nijesmo dobili odgovor, a po svemu sudeći nikad  i nećemo, su sledeća:

Što očekivati od čovjeka kome su popovi i transcedentni bog glavni konsultanti?

– Da li možete da dostavite podatke koliko je zaključeno ugovora o vršenju privremenih i povremenih poslova, ugovora o djelu u Generalnom sekretarijatu vlade za period  od 1. decembra do danas.

– Takođe tražimo da dostavite broj zaključenih ugovora o vršenju privremenih i povremenih poslova u Generalnom sekretarijatu Vlade počev od 1. januara pa do početka rada Vlade na čijem je čelu gospodin Krivokapić.

– Koliki je broj savjetnika u Kabinetu potpredsjednika Vlade Abazovića?

– Na osnovu kog Pravilnika o sistematizaciji Generalnog sekretarijata Vlade su zaposleni?

– Koliko je postojećim aktom o sistematizaciji bilo sistematizovano radnih mjesta savjetnika u kabinetu potpredsjednika za unutrašnju i vanjsku politiku?

– Koliki iznos sredstava će Generalni sekretarijat Vlade da izdvoji za uspostavljanje operativnog sistema za vladin avion, koji će biti neophodan s obzirom na namjeru gašenja Montenegro airlines-a.

– Molim vas da dostavite nalog za let za Brisel predsjednika Vlade Krivokapića. Koliko su stajali putni troškovi, posebno let Vladinim avionom – gorivo, dnevnice pilota, preleti, naleti itd, smještaj i dnevnice? U kom hotelu je bio smješten predsjednik Krivokapić sa saradnicima?

Dokaz da su pitanja poslata

– Molimo vas da se dostavi dokument koji je razmatran na sjednici Vlade od 25. decembra 2020. godine (feasibility studio, finansijski izvještaj, odnosno informaciju, studiju…) na osnovu kojeg je Vlada odlučila da ugasi Montenegro Airlines. Na osnovu kog propisa su prizemljeni avioni Montenegro Airlinesa ako Vlada nije donijela odluku o gašenju  istog?

– Na osnovu kojih kriterijuma je za vršioca dužnosti pomoćnika generalnog sekretara Vlade za Sektor za poslove Vlade određena supruga Marka Milačića? Koliko godina radnog iskustva ima  gospođa Milaćić i na kojim poslovima?

– Molimo dostavu materijala sa sjednice Kadrovske komisije Vlade koja se odnosi na navedenu tačku, a koja uključuje radnu biografiju VD pomoćnice generalnog sekretara Vlade.

– Na osnovu kog pravnog osnova je određen VD direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost?

– Molimo rješenje o određivanju VD direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost koje je donijela Kadrovska komisija Vlade. Odgovor i rješenje je potrebno dostaviti u pisanoj formi.

– Koliko je rješenja o postavljenju i imenovanju donijela Kadrovska komisija Vlade u periodu od 01.12. do 31.12.2020. godine? Koliko je lica imenovano, odnosno postavljeno u istom periodu? Koliko je lica određeno za vršioce duznosti i gdje? Koliko je razriješeno imenovanih i postavljenih lica u istom periodu?

– Na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama tražimo odštampani izvod-elektronski otisak postavljanja svih materijala sa portala arhive Generalnog sekretarijata Vlade za period od 06.12 do 15.12.2020. godine za materijale koji su uvršteni u dnevni red sjednica Vlade. Naime, portal arhive GSV-a sadrži informatički trag svakog dokumenta koji je postavljen od strane korisnika portala. Dokument je potrebno dostaviti u pisanoj formi.

– Molimo vas da dostavite tonski zapis sa sjednice Vlade na kojoj je donesena odluka o emisiji obveznica, tonski zapis sa sjednice Vlade na kojoj je usvojen predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, kao i tonski zapis sa sjednice Vlade na kojoj je vođena rasprava o gašenju Montenegro Airlinesa.

– Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović, nedavno je navela da je pri resoru Ministarstva zdravlja formirana Komisija za zaštitu stanovništva od koronavirusa koju čini 16 članova. Shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama potrebno je  da nam dostavite rješenje ili odluku o formiranju navedene Komisije.

(napomena: pitanja su poslata 6. januara)

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milena
30.01.2021-10:34 10:34

Zato sto se nijeste pozvali na slobodan pristup info, onda bi morali da daju odgovore jer skoro sve ovo su podaci koji mogu spadati u tu kategoriju.

borko
30.01.2021-13:25 13:25

umiju oni odgovoriti ali bi im odgovori bili teg oko vrata, a neki i śutrašnji dokazi na sudu protiv njih…

gagi
30.01.2021-17:11 17:11

A vidjite ovu “ljudsku velicinu”Abazovica,a kako se “pruzio u vis”,a kako “zamirise”trag za njim dje se pojavi expert iz Drazinog pokreta URA pi smradu odvratni.

Tihana
31.01.2021-02:00 02:00

Pa pozvali su se na slobldan pristup. Ali ko će da im odgovori? Ovi bogovi što su sišli sa neba da napaćene mučenike spasu? Oni da odgovaraju novinarima? Ma hajte…