Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

DIK vratio kandidaturu Mandića na doradu

Naloženo je da se ti podaci dopune i dat rok od 48 časova da se to učini. Ako se to ne ispravi u roku, odbiće se proglašenje kandidature.

ržavna izborna komisija (DIK) je, na sjednici održanoj sinoć, donijela zaključak da prijedlog za kandidaturu Andrije Mandića za predsjednika Crne Gore treba doraditi.

Kako je objašnjeno, na obrascima na kojima se prikupljaju potpisi nije bilo imena Mandića i njegovih podataka, prenosi portal Vijesti.

Naloženo je da se ti podaci dopune i dat rok od 48 časova da se to učini. Ako se to ne ispravi u roku, odbiće se proglašenje kandidature.

Kandidaturu Mandića predali su u petak veče mladi iz koalicije “Za budućnost Crne Gore”. Tom ptilikom predsjednik Državne izborne komisije Nikola Mugoša podsjetio je na zakonske uslove koji se odnose na to ko ima pravo da bude biran za predsjednika Crne Gore i na to koju je dokumentaciju potrebno da dostavi kandidat za predsjednika.

Podsjećamo, kandidaturu za predsjednika ranije su najavili predsjednik Evrope sad Milojko Spajić i lider Demohrišćanskog pokreta Dejan Vukšić.

DIK je u petak donio odluku da zatraži od Republičke izborne komisije Srbije da im dostavi podatke o tome da li su Spajić i Mandić upisani u birački spisak Srbije i – ako jesu – na kojem mjestu ga ostvaruju i na kojoj adresi imaju prijavljeno prebivalište.

U nacrtu zahtjeva koji će da upute RIK naveli su da najave kandidatura ukazuju na osobe koje biračko pravo ostvaruju u Srbiji i imaju prijavljeno prebivalište u toj državi, a podsjetili su da je Državna izborna komisija dužna da se o kandidaturi izjasni 48 sati od podnošenja.

Republičku izbornu komisiju Srbije zamolili su za hitnost i ukazali da listu kandidata za predsjednike moraju utvrditi do 28. februara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Katarina
06.02.2023-11:05 11:05

Pa naravno da su vratili ne samo zbog toga,nego covjeku se jos uvijek sudi za pokusaj terorizma u pokusaju.Kako takav covjek moze uopste.biti predsjednicki kandidat.Valjda DIK to nece zanemariti.