Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DIK potvrdio 15 lista za izbore 11. juna

Ostaje mogućnost listama koje nijesu potvrđene da se žale Ustavnom sudu

Državna izborna komisija (DIK) potvrdila je 15 lista za parlamentarne izbore zakazane za 11. jun. DIK nije prihvatio dvije liste i to grupe građana “La casa de papel” i Crnogorske građanske akcije (CGA).

Ostaje mogućnost listama koje nijesu potvrđene da se žale Ustavnom sudu.

Državna je potvrdila sljedeće izborne liste: “Pravda za sve” Vladimir Leposavić, Pokret “Preokret”, Pokret za promjene, Savez “Mi možemo za građansku Crnu Goru”, Hrvatska građanska inicijativa (HGI), SDP Crne Gore, DPS-SD-LPCG-DUA “Zajedno”, Albanski forum, Bošnjačka stranka, Pokret Evropa sad, Savez “Za budućnost Crne Gore” NSD-DNP-RP, Savez Demokrata i URA, Savez SNP – Demos, Albanska alijansa, Savez Prava Crna Gora – DHS – DSS- SCG – Pokret za Pljevlja.

Rok za predaju lista istekao je 16. maja u ponoć, a ukupno je predato 17 izbornih lista.

Redosljed lista za vanredne parlamentarne izbore DIK će utvrditi 26. maja, a štampaće se najvjerovatnije 3. juna

Odluku o raspisivanju prijevremenih parlamentarnih izbora za 11.jun donio je doskorašnji predsjednik Crne Gore Milo Đukanović 17. marta, a dan ranije donio je i Ukaz o raspuštanju Skupštine Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Marjan
22.05.2023-17:11 17:11

Velike su sanse da ce pola ovih ostati ispod cenzusa, samo se nadam da ce ovi iz Mi mozemo uspjeti da ga predju kad je vec ovakva ponuda, trebao bi makar neko da zastupa gradjane u parlamentu umjesto partijskih i licnih interesa. Koliko vidim samo su se oni sjetili da naprave neku saradnju sa udruzenjima gradjana i da pokusaju nesto na taj nacin da poboljsaju,dok drugi gradjane zovu samo da povecaju broj ljudi na slikama a cim se fotelje dokopaju mijenjaju broj telefona kao zdravko krivokapic