Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DIK: OIK Šavnik da donese odluku o ponavljanju izbora

Takođe, saglasno zakonu propisano je da se ponovni izbori sprovode najkasnije u roku od sedam dana od dana ponišenja izbora

Državna izborna komisija je naložila Opštinskoj izbornoj komisiji Šavnik da donese odluku o ponavljanju izbora na biračkim mjestima 1-Sala SO Šavnik i 14-Kafana Kruševice, saopšteno je nakon današnje sjednice DIK-a.

“DIK je sa 9 glasova „za“ i jednim „uzdržanim“ usvojila prigovore i naložila Opštinskoj izbornoj komisiji Šavnik da donese odluku o ponavljanju izbora na biračkim mjestima 1-Sala SO Šavnik i 14-Kafana Kruševice. DIK je konstatovala da je Opštinska izborna komisija Šavnik saglasno članu 102 Zakona o izboru odbornika i poslanika dužna raspisati ponovne izbore u slučaju kada su izbori poništeni na pojedinom biračkom mjestu”, navodi se u saopštenju.

Takođe, saglasno zakonu propisano je da se ponovni izbori sprovode najkasnije u roku od sedam dana od dana ponišenja izbora.

“Državna izborna komisija razmotrila je prigovore kandidata izborne liste DPS-SD „Prava stvar“ Srećka Kotlice koji se odnose na propust Opštinske izborne komisije Šavnik”, zaključuje se u saopštenju DIK-a.

OIK Šavnik je juče prepustila je Državnoj izbornoj komisiji (DIK) i Vladi Crne Gore da odluče da li će se u Šavniku i dalje pononavlajti lokalni izbori na dva biračka mjesta.

U OIK-u su odlučivali da li će u nedjelju, 25. decembra, izborni proces biti ponovljen na biračkom mjestu brj 1 u zgradi Opštine Šavnik i 14 u selu Kruševice.

Međutim, od osam članova OIK-a četvoro ih je bilo za, a četvoro protiv. Kako se nisu mogli usaglasiti, odluku su prepustili DIK-u i Vladi.

Lokalni izbori u Šavniku na pomenuta dva biračka mjesta prethodnih decet nedjelja su prekidani jer članovi biračkih odbora iz redova koalicije “Za budućnost Šavnika” nisu dozvoljavali da biračko pravo ostvare glasači koji su u proteklim mjesecima upisani u birački spisak opštine Šavnik.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve