Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DFC: SNP u jeku kampanje iznio rezultate istraživanja koje nije napravljeno, a po kojem će osvojiti pet mandata u Budvi

Kako je DFC-u saopšteno iz Ipsosa, ta agencija nije sprovodila istraživanje izbornih preferencija na lokalnom nivou u Budvi te navedeni podaci ne mogu poticati od njih

U jeku kampanje za seriju lokalnih izbora u CG, na sajtu SNP 16.10. objavljen je članak “Po posljednjim istraživanjima koje su sprovele istraživačke agencije za ispitivanje javnog mnjenja Datapraksis i Ipsos, lista „Temeljno za BD“ će osvojiti 5 mandat, naveli su iz Digitalnog forenzičkog centra (DFC).

Kako je DFC-u saopšteno iz Ipsosa, ta agencija nije sprovodila istraživanje izbornih preferencija na lokalnom nivou u Budvi te navedeni podaci ne mogu poticati od njih. Ipsos je, kako dodaju, tokom prethodnog mjeseca sproveo istraživanje javnog mnjenja koje se odnosilo na nacionalni nivo.

“Objavljivanjem netačnih podataka, a pozivajući se Ipsos kao izvor, mediji i političke partije nanose štetu ugledu te agencije i kredibilnosti podataka koje koriste mnogobrojni domaći i inostrani klijenti”, navode iz DFC-a.

Iz Ipsosa je, kako dodaju, poručeno da bi bilo korektno da svi učesnici u političkim procesima, a prije svega političke stranke i novinari provjere tačnost podataka prije nego ih objave ili makar da objave od koga su dobili podatke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve