Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DFC: Osnivač pokreta Otpor Predrag Lečić kod premijera, sve u cilju protesta

Trend napada se, kako ističu, posebno intezivirao od najave kreiranja manjinske vlade.

Digitalni orenzički centar (DFC) saopštio je da je prije tri dana registrovan sajt izdaja.me na kom se targetiraju poslanici koalicije “Crno na bijelo” (CnB) i Socijalističke narodne partije (SNP). Iz DFC-a navode da sadržaj i narativ koji se nalaze na sajtu izdaja.me organizovano promovišu lažni profili, stranice i grupe na Fejsbuku i Instagramu, koji pružaju “kontinuiranu podršku premijeru Krivokapiću, ministrima Milatoviću, Spajiću, kao i ministarki Bratić, a targetiraju njihove oponente iz vlasti i opozicije”, dok su jedini “akteri koji su pošteđeni napada su članovi Prave Crne Gore i Demokratske Crne Gore”.

“Na sajtu su objavljene fotografije poslanika iz CnB i SNP i potpredsjednika Vlade, Dritana Abazovića uz neprimjerene natpise “Prodato”, “Izdaja”, “Spasi obraz”. Takođe, na sajtu stoji poziv na proteste koji će se prema najavama održavati svakog četvrtka i nedjelje u 19 časova”, navode u saopštenju.

Oni ističu da sadržaj i narativ o izdaji koji se nalaze na pomenutom sajtu, na društvenim mrežama organizovano promovišu lažni profili, stanice i grupe na Instagramu i Fejsbuku koje je DFC nedavno analizirao.

“Od nastanka ti lažni profili koji su koristili ukradene fotografije stvarnih ženskih osoba iz Crne Gore, stranice i grupe pružaju kontinuiranu podršku premijeru Krivokapiću, ministrima Milatoviću, Spajiću, kao i ministarki Bratić, a targetiraju njihove oponente iz vlasti i opozicije. Jedini akteri koji su pošteđeni napada su članovi Prave Crne Gore i Demokratske Crne Gore. Te stranice su dio onlajn propagandnog sistema koji je napravila grupa građana, pravih patriota koji su se samoinicijativno odlučili da se stave u odbranu onoga za koga smatraju da je oličenje promjena i svega onoga dobrog što tek treba da dođe u Crnoj Gori. Treba istaći da ministri Spajić i Milatović dijele na svojim profilima sadržaj sa pojedinih stranica iz tog umreženog sistema, poput stranica fakt.me i Prof War Room“, pojašnjavaju iz DFC-a.

Trend napada se, kako ističu, posebno intezivirao od najave kreiranja manjinske vlade.

“Kulminacije te kampanje je kreiranje propagandnog sajta izdaja.me. Treba istaći i dolazak osnivača pokreta Otpor Predraga Lečića u kabinet premijera u ovom delikatnom društveno-političkom momentu, sve u cilju pospješivanja aktuelnih protestnih aktivnosti”, zaključuju iz DFC-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
24.01.2022-17:44 17:44

Kumim vas bogom otvorite jos jednu veliku PSIHIJATRIJU na periferiji granice sa TREBINJEM bitce jako potrebna svaki dan sve vise pobesnjelih i psihicko poremecenih Politicara Demokrata -Medojeviceva i Cetnika Milacica partije svaki dan sve ludji daj boze da izdrze do 4 Februara -smjene Okupatorske Vlade!