Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DFC: Lažne vijesti na srpskim portalima – tabloidno prebijanje Vukovića, privođenje aktivista…

Nakon lažne vijesti o prebijanju Vukovića, uslijedio je i koordinisani napor sa istih adresa u širenju obmana u vezi sa Milicom Pejanović-Đurišić, navode iz DFC-a

Digitalni forenzički centar (DFC) saopštio je da nekoliko portala iz Srbije objavilo je lažne vijesti o gradonačelniku Podgorice Ivanu Vukoviću,

“Tabloidno prebijanje” Ivana Vukovića

Iz DFC-a su saopštili da je nekoliko portala iz Srbije (Naša Borba, Vaseljenska TV, Nacionalist i Glas javnosti) je juče objavilo članke o navodnom prebijanju aktuelnog gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića od strane predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) i Crne Gore Mila Đukanovića.

“Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je reagovao na svom Tviter nalogu demantujući te navode”, dodaju oni.

Iz Kliničkog centra Crne Gore je za DFC potvrđeno da gradonačelnik Vuković tokom jučerašnjeg dana nije primljen u tu zdravstvenu ustanovu.

Lažne vijesti o Milici Pejanović-Đurišić

Nakon lažne vijesti o prebijanju Vukovića, uslijedio je i koordinisani napor sa istih adresa u širenju obmana u vezi sa Milicom Pejanović-Đurišić, navode iz DFC-a.

“Tako se na portalima: Nacionalist, Naša borba, Vidovdan, moglo čitati o tome da nekadašnja ministarka odbrane Crne Gore, napušta DPS, iako je ona to učinila prije nekoliko godina Takođe, na pomenutim portalima se navodi da je Pejanović-Đurišić poslata u Rožaje, kako bi povratila podršku članova Bošnjačke stranke Milu Đukanoviću – što je još jedna lažna vijest, koju je prenio i portal IN4S”, ističu iz DFC-a.

Policija nije privodila aktiviste DPS u Nikšiću

Nakon lažnih informacija o Vukoviću i Pejanović Đurišić, portali Nacionalist, Naša borba i Vaseljenska nastavljaju sa sinhronizovanim obmanjivanjem javnosti.

Na pomenutim portalima, kako je naveo DFC, objavljeno je da je policija u Nikšiću privela nekoliko aktivista DPS-a koji su pokušali da kupe glasove.

Iz Uprave policije za DFC je saopšteno da danas u vezi sa izborima nije bilo nikakvih privođenja aktivista DPS-a u Nikšiću.

Draginja Vuksanović-Stanković nije u Vili Gorica

Srpski portali Nacionalist i Vaseljenska TV nastavljaju sa širenjem lažnih vijesti.

“Pomenuti portali su objavili da se predsjednička kandidatkinja Draginja Vuksanović-Stanković nalazi u Vili Gorica na sastanku sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem kako bi zauzeli strategiju šta dalje da čine, s obzirom na anesteziranost njihovih birača”, naveli su iz DFC-a.

Ovu informaciju su za DFC demantovali i i iz Socijaldemokratske partije i naveli da se nalazi u Baru.

Jovan Radulović ne odustaje od izbora

Srpski portali Nacionalist, Vaseljenska TV i Naša Borba objavili su da će crnogorski influenser Jovan Radulović Jodžir u popodnevnim časovima objaviti da se povlači iz dalje izborne trke i to nakon navodnih prijetnji koje je u toku današnjeg dana dobio od strane lica koja su bliska Milu Đukanoviću, kazali su iz DFC-a.

Radulović je za portal Raskrinkavanje.me demantovao ovu informaciju i poručio da ne odustaje od izborne trke.

„Jodžir ne odustaje nikad. Niko mi prijetio nije, to je potpuna dezinformacija. A volio bi da mi prijeti, strašno bih volio“, rekao je Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Neko tamo
19.03.2023-16:43 16:43

Picoustijevi portali iz rijaliti cirkuske Srbije ocekivano
Zato ce ta cirkuska drzava da nazaduje
Samo sto dalje od Crne Gore od ljeta vise nece ovako pisati

Mimozice
19.03.2023-17:26 17:26

Selendra primitivna

ZAGA
19.03.2023-19:07 19:07

Pa moraju da pokrivaju svoju sramotu od sinoc iz Ohrida! Bumerang se opet priprema za te “junacine” koji dave svoje sopstvene gradjane!