Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Živković demonstrirao da u liku Đukanovića vidi faraona

Braneći Đukanovića, poslanik Živković je, prema njihovim riječima, još jednom demonstrirao crnogorskoj javnosti da u “liku predsjednika DPS-a vidi faraona čija volja bi trebalo da bude iznad Ustava i zakona ove države”.

Demokratski front pokazuje puno razumijevanje za muke mlađanog Danijela Živkovića jer mora da bude prva politička žrtva Mila Đukanovića, koji je prije dva dana pokušao da izvede državni udar, jer je odbio da Miodragu Lekiću dodijeli mandat za formiranje Vlade, saopštili su iz DF.

Braneći Đukanovića, poslanik Živković je, prema njihovim riječima, još jednom demonstrirao crnogorskoj javnosti da u “liku predsjednika DPS-a vidi faraona čija volja bi trebalo da bude iznad Ustava i zakona ove države”.

“Pošto je za nas Milo Đukanović običan kriminalac na funkciji predsjednika države, imamo obavezu da zaštitimo Crnu Goru i njene institucije svim raspoloživim demokratskim sredstvima. A potpis 41- og poslanika koji traže razrešenje Mila Đukanovića, u ovom trenutku predstavlja jedini ustavni mehanizam koji će stati na kraj njegovoj samovolji i obezbijediti nesmetano funkcionisanje institucija do izbora sudija Ustavnog suda”, smatraju u DF-u.

Pozivaju Đukanovića da izvrši ” protokolarne obaveze” u imenovanju Miodraga Lekića za mandatara.

“Predsjednik DPS- a nikad više ne može biti iznad države, i dobronamjerno ga upozoravamo da se vrati u ustavne okvire i izvrši svoje protokolarne obaveze u imenovanju Miodraga Lekića za mandatara. Gospodina Živkovića zbog godina koje ima nećemo podsjećati na dogadjaje iz pokradenih predsjedničkih izbora 1997. godine, ali njegovog šefa Đukanovića podsjećamo, mada sigurno nije to zaboravio, kako je Momira Bulatovića uz nasilje policije i razvaljenih vrata izbacio iz zgrade Predsjedništva. Za razliku od Đukanovićevih metoda, mi ćemo njega, striktno poštujući Ustav, vrlo brzo razriješiti sa funkcije predsjednika države, i uručiti mu rešenje da napusti zgradu Predsjedništva”, dodaju iz Fronta.

Napominju da je “vrijeme da u Crnoj Gori zaživi vladavina prava”.

“Vrijeme je da u Crnoj Gori najzad treba da zaživi vladavina prava, i da svi oni, a prvenstveno Đukanović, koji zloupotrebljavaju službeni položaj moraju odgovarati pred nezavisnim pravosudnim organima. A gospodinu Živkoviću dobronamjerno savjetujemo da što prije napusti Titanik na kojem se nalazi i potraži gumenjak za spasavanje, jer kad jedne gluve noći policija počne kucati na vrata da vodi na saslušanje kod tužioca, mogu ga zamijeniti s nekom krupnom ribom. A dok on objasni da je samo sitna riba u ovom moru plavom- završiće u političkoj marinadi”, zaključuju iz DF.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
23.09.2022-20:42 20:42

Df i URA vide da su se potrošili ka peraći sapun i da su projektanti, iz sjenke, društvene i političke zbilje našle im zamjenu u reinkarniranim mama Dafini i tata gazda jezdi. Saznanje o potrošenosti ih je obezglavilo tako da srljaju ka muva bez glave čak nesvjesno idu na ruku mami D i tati gJ. Mama D i tata GJ će obećanjima povećavati penzije i plate dok DF i URA potpuno isisaju, a što preostane opeljošit će im presveta baba Krivi Ždrale…

BMX
23.09.2022-21:52 21:52

Ekstremno proruski, militantni, velikosrpski, antizapadni, antiamericki, antievropski, anti NATO, anticrnogorski, anticivilizacijski, klerofasisticki , skaljarski Демократический фронт NIKAD nece biti vlast u proevropskoj, sekularnoj, gradjanskoj, prozapadnoj, NATO drzavi – CRNOJ GORI !

BobZekovic
23.09.2022-22:01 22:01

Vi ste TROJKA ZAKLETIH KRVNIKA Crne Gore, Crnogoraca i Crnogorki. Vama je mržnja prema gospodinu Milu Đukanoviću, samo sinonim za mržnju prema CRNOGORKAMA I CRNOGORCIMA, PREMA CRNOJ GORI, a nemate petlju da to direktno kažete. Za sada samo pripreMate, ideološki i logistički srpske bande koje će prema Vašim planovima zapaliti Crnu Goru i sve Crnogorsko. UJSTU MALO BAGRO POLIITČKA ŠTO ŽIVOT CRNOGORSKIM GRAĐANIMA UPROPAŠČAVATE EVO 40 GODINA. ODGOVARAĆETE ZA SVE NESREĆE KOJE STE DONIJELI CRNOGORSKIM GRAĐANIMA. NE MOŽETE IZBJEĆI RUKU PRAVDE KOJOJ IZMIČETE DECEIJAMA OTIMAJUĆI OD UNESTREĆENIH I UBIJENIH GRAĐANA ŠIROM BALKANA, A U CRNOJ GORI POSEBNO. BIĆE BORBA NEPRESTANA.… Pročitaj više »