Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

DF želi da se Vučić aktivno uključi u izbore u Crnoj Gori

Mandić je, kako nam je rečeno, trebalo da posjeti Beograd i razgovara sa Vučićem još prošlog petka ali je sastanak otkazan zbog posjete predsjednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji

Lider Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF-a Andrija Madnić posjetiće Beograd krajem sedmice gdje će razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o pripremama za izbore naredne godine, saznaje Standard od više izvora iz DF-a i Srpske napredne stranke.

Andrija Mandić, Aleksandar Vučić

Mandić je, kako nam je rečeno, trebalo da posjeti Beograd i razgovara sa Vučićem još prošlog petka ali je sastanak otkazan zbog posjete predsjednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji.

Mandić i predstavnici Srba iz Crne Gore u poslednje vrijeme sve više su u kontaktu sa zvaničnim Beogradom zbog, kako su nam kazali naši izvori, delikatne “istorijsko-političke situacije”.

“Na prethodnom sastanku u Kraljevu bilo je riječi o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti. Sledeće godine su veoma bitni izbori za srpske stranke u Crnoj Gori koji su uvod za popis 2021. godine, pa će Mandić sa Vučićem na predstojećem sastanku razgovarati upravo o tim temama”, potvrđeno je Standardu od strane više izvora iz DF-a i SNS-a.

Međutim, kako nam je potvrđeno iz SNS-a, u posljednje vrijeme došlo je do ozbiljnog mimoilaženja u stavovima na relaciji Vučić – DF.

“Od zvaničnog Beograda opozicija u Crnoj Gori je dobila sve što je tražila, finansijska pomoć nikad nije dovođena u pitanje. Ali u posljednje vrijeme očigledno je da je došlo do zasićenja u DF-u i da nemaju taktiku za dalje djelovanje protiv vlasti u Crnoj Gori”, rečeno je Standardu.

Kako su nam kazali iz SNS-a, DF sada više i ne traži samo materijalnu pomoć već i da se aktivisti i ljudi koji osmišljavaju kampanju u Vučićevoj stranci direktno uključe izbore u Crnoj Gori sledeće godine.

Mandić i DF zahtjevaju od Vučića da preuzme konkretne korake, da dovede svoje aktiviste u Crnu Goru, otvoreno stane protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Vučić i funkcioneri SNS-a koji su u kontaktu sa DF-om su više puta odbili ovakav predlog DF-a jer je to direktno mješane u unutrašnje stvari druge države. Na predstojećem sastanku Vučić će saopštiti Mandiću da ne želi da se miješa u unutrašnje stvari Crne Gore, kao i da ne može prekinuti diplomatske odnose sa zvaničnom Podgoricom zbog dnevno-političkih prepucavanja”, rečeno nam je iz SNS-a.

Predstavnici Srba iz Crne Gore i regiona razgovarali su posljednji put krajem juna u Kraljevu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na sastanku koji je bio upriličen nakon svečanog otvaranja aerodroma za civilni saobraćaj Morava kod Kraljeva. Tema razgovora tada je bio Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve