Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DF: “Zbog Katnića CG može biti isključena iz Interpola”

"Naš narod bi na sve ovo što su Katnić i sudsko vijeće uradili i još uvijek rade rekao: 'Blago im u pamet', ali isto tako dobro znamo da bi Milivoje i Suzana uzviknuli : ' Polakote!'"- poručuju iz DF

Demokratski front naveo je u saopštenju da postoji opasnost da Crna Gora bude isključena iz Interpola, i to kako kažu, zbog Milivoja Katnića, a nakon objavljivanja crvene Interpolove potjernice za izraelskim državljaninom Joramom Frigom.

Specijalni državni Tužilac Milivoje

“Tražeći od Kipra da izruči Jorama Friga, Milivoje Katnić je zloupotrijebio službeni položaj obmanjujući kiparske nadležne organe da je ovaj Izraelac optužen u slučaju terorizma u pokušaju na način što je zajedno sa Šišmakovim i Popovim učestvovao u stvaranju kriminalne organizacije koja je imala za cilj rušenje ustavnog poretka i ubistvo tadašnjeg premijera Mila Đukanovića,” naveli su oni u saopštenju.

Oni kažu i da je čitava crnogorska i međunarodna javnost, kako laička tako i stručna, imala priliku da u dvije godine i šest mjeseci jasno uoči da Joram Frig nije optužen za pokušaj terorizma na dan izbora, da se ne nalazi u optužnici, i da ga čak nema ni u obrazloženju optužnice.

“Na ovaj način je Milivoje Katnić zloupotrebljavajući Interpolovu potjernicu još jednom pokušao, da falsifikujući Naredbu o proširenju istrage donijetu u januaru 2019.godine, prevari tužilaštvo Kipra, kao što je to već radio sa Ministarstvom pravde SAD-a dostavljajući im u nekoliko navrata falsifikovanu dokumentaciju. A to ustvari znači, da su po Milivoju Katniću kriminalnu organizaciju zajedno formirali Šišmakov, ( Rus), Popov ( Rus) , Asad ( Amerikanac oslobođen iz UAE po potjernici SDT) i Frig ( Izraelac oslobođen sa Kipra po potjernici SDT ), ali u optužnici iz aprila 2017. godine ni jednim slovom se ne spominje američki i izraelski državljanin”, navode oni.

DF smatra da je slučaj “Frig” savim dovoljan razlog da Milivoje Katnić bude momentalno smijenjen i procesurian zbog, kako navode,  zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja dokumenata Interpola i SDT-a.

Kako su dodali iz DF, iako su 9. maja lideri DF- a dobili presudu u čijem obrazloženju direktno stoji da su državni udar pokušali udruženim snagama GRU,FSB, CIA i FBI, kako bi spriječili ulazak Crne Gore u NATO, “posle najnovije potjernice Cisko Kida iz Bajramovice, sad komotno mogu da dodaju i Mosad”.

“Naš narod bi na sve ovo što su Katnić i sudsko vijeće uradili i još uvijek rade rekao: ‘Blago im u pamet’, ali isto tako dobro znamo da bi Milivoje i Suzana uzviknuli : ‘ Polakote!'”- zaključuje se u saopštenju DF

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve