Demokratski front saopštio je da se zalaže svim snagama za jedinstvenu opozicionu listu, te da su zato spremni da podnesu, kako su kazali, mnoge žrtve. Iz tog saveza su saopštili i da su zbog višeg cilja pristali na različita uslovljavanja opozicionih kolega kako bi se ostvarilo i postiglo opoziciono zajedništvo.

foto Logo

Demokratski front zahvalio se NVO ”Ne damo Crnu Goru” koju je osnovalo 77 univerzitetskih profesora na apelu koji su uputili liderima opozicionih stranaka u Crnoj Gori.

“Vama i pripada da na dobronamjeran način, kako mi shvatamo i doživljavamo vaš apel, uzmete učešće u javnom životu, vršeći onu ulogu koja intelektualcima u svakom društvu pripada,” navode iz DF-a.

Jedna od takvih uloga je i, kako navodi DF, obavještavanje javnosti o odnosu prema načinu nastupanja opozicije na narednim parlamentarnim izborima.

“DF se, kao što je poznato, zalaže svim snagama za jedinstvenu opozicionu listu. Zbog tog cilja mi smo spremni da podnesemo mnoge žrtve, a vjerujem da ste registrovali postupke naših lidera prethodnih dana. Oni su i pored činjenice da su najprogonjeniji političari u Evropi, koji su od strane diktatorskog režima proganjani, hapšeni i u montiranim sudskim procesima osuđivani, zbog višeg cilja pristali na različita uslovljavanja opozicionih kolega kako bi se ostvarilo i postiglo opoziciono zajedništvo,” navodi se u saopštenju DF-a.

Oni su istakli da su i dalje spremni na postizanje dogovora o jedinstvenoj listi koju je, kako kažu, i narod prepoznao kao najsigurniji put do konačnog cilja – smjene režima u Crnoj Gori.

“U tom smislu vaš apel je izuzetno značajan i nadamo se da će imati uticaja i kod naših kolega da se dogovor o zajedničkom nastupu na izborima postigne. Još jednom se zahvaljujemo na apelu i ističemo značaj ovakvog vašeg učešća u trenutnim procesima a takođe nas raduje i što su se predstavnici drugih profesija poput doktora, drugih medicinskih radnika, prosvetnih radnika, inžinjera, advokata, sportista, kao i studenti, aktivno uključili u društvenu zbilju i što na naš narod vrše pozitivan uticaj i oporavljaju društveni ambijent u kom se nalazimo,” navodi se u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve