Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DF: Vukšić u antipravoslavnom i antisrpskom nastupu pokušao da se dodvori zapadnim ambasadama

Kako su kazali iz DF-a, buduči da je to sad kompromitujući biografski detalj za Dejana Vukšića u njegovom očajničkom nastojanju da zadrži funkciju direktora, nekako mu je najlakše da se pozove na Boga, iako je on možda posljednja osoba koja bi trebalo da se poziva na Gospoda. Ali, ako već može Zdravko, onda može i Dejan

Javno posrnuće direktora ANB-a, Dejana Vukšića, na privatnoj televiziji Miška Perovića i Željka Ivanovića najbolji je pokazatelj da je sezona izdaje u punom jeku, i da se nekadašnji nosilac naše liste “Za budućnost Kotora” kandidovao za batlera Dritana Abazovića u manjinskoj Vladi za prevaru većinske volje građana, saopšteno je iz Demokratskog fronta DF.

Kako su naveli iz te političke partije, svjestan činjenice da broji sitno na funkciji direktora ANB-a, Vukšić je u sinoćnjem antipravoslavnom i antisrpskom nastupu pokušao da se dodvori zapadnim ambasadama, ne bi li izvršile pritisak na Abazovića kako bi ga zadržao na pomenutoj poziciji.

“Zato je direktor ANB-a bezuspješno pokušavao oprati svoju crkveno-rusku biografiju i činjenicu da je u manastiru Lastva u Grblju određen za nosioca naše liste, i to poslije deset sati rasprave i bez znanja lidera DF-a, koji su ga prvi put vidjeli pred televizijsko sučeljavanje nosilaca liste za Kotor”, piše u saopštenju.

Kako su kazali iz DF-a, buduči da je to sad kompromitujući biografski detalj za Dejana Vukšića u njegovom očajničkom nastojanju da zadrži funkciju direktora, nekako mu je najlakše da se pozove na Boga, iako je on možda posljednja osoba koja bi trebalo da se poziva na Gospoda. Ali, ako već može Zdravko, onda može i Dejan.

“Niko od njih dvojice više nije pominjao Boga, a radili su sve protivno hrišćanskim načelima. Vrijeme će pokazati ko je sveštenike i monahe SPC u izvještajima označavao kao antidržavne elemente, a u vezi sa dešavanjima oko ustoličenja mitropolita Joanikija, ko je popisivao i pratio srpske novinare i portale u Crnoj Gori kao prosrpske i proruske, ko je vjernike SPC iz većine crnogorskih gradova označavao kao ekstremiste samo zato što su zastupali stav da se ustoličenje obavi u Cetinjskom manastiru”, dodaje se u saopštenju.

Iz te političke partije su saopštili da jedva čekaju i skidanje oznake tajnosti sa dokumenata o ulozi službenika ANB-a na izborima u Nikšiću, i konstantnog praćenja i prisluškivanja Andrije Mandića i Milana Kneževića kao navodnih nosilaca ekstremističke ideologije, iste one ideologije koja je omogućila Dejanu Vukšiću da volšebno postane direktor ANB-a.

“Takođe očekujemo da neki novi menadžment skine sve oznake tajnosti sa slučaja poznatog kao “državni udar”, kako bi se čitava Crna Gora još jednom uvjerila o kakvim zloupotrebama i monstruoznosti se radilo, a sve u cilju ustavne zabrane DF-a”, navodi se u saopštenju.

Ali, dodaju, ” očekujemo takođe i da se sazna ko je, kao advokat, zastupajući Ruse, zaradio milione kroz prodaju nekretnina na crnogorskom primorju, i da li je neko vođama kavačkog klana odavao tajne informacije, koje su im poslužile da uz logistiku djelova bezbjednosnog sistema napuste Crnu Goru i izbjegnu krivično-pravno gonjenje”.

“A o švercu cigareta i narkotika, vjerujemo da će novi GST utvrditi ulogu ANB-a i njeno (ne)činjenje u pretvaranju Crne Gore u mini-Kolumbiju. Mnogo je pitanja, na koja će Dejan Vukšić jednom morati da odgovori kad bude smijenjen sa funkcije direktora ANB-a, osim ako u međuvremenu ne zatraži politički azil u Blizikućama”, zaključuju iz Demokratskog fronta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miro
25.03.2022-11:52 11:52

On je vaš. Možda se i vi mijenjate kada imate snage pljuvati na sebe. Sada je red na popa Mićovica ,da mu kažete nešto što zaslužuje . On je vasa bruka a vi njegova.