Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DF: Vlada odbila zahtjev ambasade Srbije za otvaranje biračkih mjesta u Beranama, Sutomoru i Budvi

Demokratski front obavještava javnost da su Vlada Zdravka Krivokapića i Ministarstvo vanjskih poslova odbili zahtjev Ambasade Republike Srbije za otvaranje biračkih mjesta u Beranama, Sutomoru i Budvi, u susret predstojećim predsjedničkim, parlamentarnim i lokalnih izborima, zakazanim za treći april u Srbiji

Demokratski front obavještava javnost da su Vlada Zdravka Krivokapića i Ministarstvo vanjskih poslova odbili zahtjev Ambasade Republike Srbije za otvaranje biračkih mjesta u Beranama, Sutomoru i Budvi, u susret predstojećim predsjedničkim, parlamentarnim i lokalnih izborima, zakazanim za treći april u Srbiji.

“Na ovaj način Vlada Zdravka Krivokapića, i ministar Radulović, pokušavaju sprovesti ciljanu opstrukciju kako bi državljani Republike Srbije, koji žive u ovim opštinama, bili onemogućeni da iskoriste svoje pravo glasa, zagarantovano Ustavom. A, da bi skandal bio potpun, za vrijeme prethodnog režima Duška Markovića i Mila Đukanovića, bila je data saglasnost za otvaranje tih biračkih mjesta u Budvi, Sutomoru i Beranama”, navodi DF.

Prema njihovim riječima, nastavak antisrpske politike i antisrpskog djelovanja Vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazobića doživljava svoj i politički i ljudski sunovrat.

“Ovo posebno ako se ima u vidu da je Dritan Abazović prije svega nekoliko dana zatražio od predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, pšenicu i kukuruz, a treba li podsjećati da su prve vakcine protiv kovida stigle upravo iz Srbije, uz saglasnost i dobru volju predsjednika Srbije i Vlade Republike Srbije”, ističe ovaj politički savez.

Demokratski front zato pita Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića: s kojim ljudskim i političkim obrazom mogu očekivati bilo šta više od Srbije, dok srpskim državljanima u Crnoj Gori uskraćuju njihovo izborno pravo, i na indirektan način se ponovo miješaju u unutrašnje stvari Srbije.

“Zato ih DF još jednom poziva, ne da preispitaju, već da promijene ovu sramnu odluku, i daju saglasnost za otvaranje biračkih mjesta u Budvi, Beranama i Sutomoru, kako bi svi državljani Republike Srbije u Crnoj Gori mogli iskoristiti svoje pravo glasa. U suprotnom, ovo će biti samo još jedna u nizu sramota Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, koji su se „proslavili“ svojim antisrpskim odlukama u tolikoj mjeri da bi im pozavidjeli i Milo Đukanović i Duško Marković čak iz “najboljeg” perioda njihovog antisrpstva”, navodi DF.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve