Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Velika Albanija kuca na vrata Crne Gore

Podizanje spomenika albanskom ekstremisti, pripadniku Prizrenske lige, čovjeku koji se borio protiv crnogorske vojske, Dedu Djon Luli u Tuzima, pokazuje da Velika Albanija uveliko kuca na vrata Crne Gore, kazali su u Demokratskom frontu

Podizanje spomenika albanskom ekstremisti, pripadniku Prizrenske lige, čovjeku koji se borio protiv crnogorske vojske, Dedu Djon Luli u Tuzima, pokazuje da Velika Albanija uveliko kuca na vrata Crne Gore, kazali su u Demokratskom frontu.

DF, logo

“Nakon upada albanskih policajaca u našu zemlju, maltretiranja monahinja u manastiru Beška, napada na mitropolita Amfilohija, proglašavanja crnogorskih planina za “albanske Alpe”, klicanja OVK u Tuzima, paradiranja zločinaca Tačija i Haradinaja po Crnoj Gori, očigledno je da se albanski političari ne zaustavljaju i da je krajni cilj poznat svima koji su ozbiljno zabrinuti za mir na ovom području i koji vide dalje od lažne, nepostojeće gradžanističke slike Crne Gore”, navode u ovom političkom savezu.

Prema njihovim tvrdnjama, u Crnoj Gori vlast i dio opozicije se nalaze u partnerskim odnosima sa “albanskim šovinistima, iako ovi imaju otvorene pretenzije na djelove Crne Gore”.

“Prije svega, ovo se odnosi na koaliciju Pedro (DPS – Demokrate-Crnogorska). Njihova koalicija je signal pristalicama Velike Albanije’ da su dobili saveznike koji se neće buniti ako oni krenu na rasparčavanje ove zemlje. Uglavnom, na podizanju spomenika Dedi Đon Luli sve je bilo u znaku crvene boje, od albanskih zastava, zastava OVK do crvenih kravata Demokrata”, ističu u DF-u-.

Dodaju da vlast nije spremna da brani Crnu Goru pošto plaća račune za podršku Albanaca u vremenu referenduma.

“Ništa manje podanički odnos ne pokazuju ni Demokrate Alekse Bečića koje su u Tuzima na vlasti zajedno sa ljubiteljima OVK i upravo su njihovi predstavnici podržali podizanje spomenika Dedi Đon Luli. Mada, da je ovaj albanski ekstremista, koji je htio da otme srpske istorijske teritorije, kojim slučajem ustao juče, sigurno bi koaliciju Pedro, koja služi raznim lobijima i centrima moći, sve s noge na nogu istjerao iz Tuzi. O njemu imamo krajnje loše mišljenje, on se tukao sa onom velikom generacijom naših predaka koja je na kraju oslobodila Skadar i osvetila Kosovo, ali znamo da on ne bi pristao da služi ovima lobijima i centrima moći kojima služe ovi koji su podržali podizanje njegovog spomenika u Tuzima”, zaključuju u DF-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve