Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Tužilaštvo krije dokaze o ”izbornim turistima” u Šavniku

''Demokratski front, odnosno njegova izborna koalicija u Šavniku, je još 1. novembra 2022. godine podnijela krivičnu prijavu zbog lažnih birača u toj opštini''

Svi građani kao i svi učesnici izbornog procesa imaju pravo da znaju ko je i po čijem nalogu organizovao „izborni turizam“ za potrebe lokalnih izbora iz oktobra prošle godine u Šavniku, poručili su iz Demokratskog fronta (DF).

“Demokratski front, odnosno njegova izborna koalicija u Šavniku, je još 1. novembra 2022. godine podnijela krivičnu prijavu zbog lažnih birača u toj opštini.  Danas, poslije više od šest mjeseci, i pored više urgencija, ni javnost ni naša politička grupacija ne zna sudbinu te krivične prijave”, kazali su iz DF-a.

Vrhovno državno tužilaštvo je, navode iz DF-a, u svom dopisu iz marta mjeseca navelo da je predmet ustupljen u ODT Pljevlja.

“Međutim Osnovno državno tužilaštvo Pljevlja je prije nekoliko dana donijelo odluku da našim advokatima ne dozvoli bilo kakav uvid u spis. Svi građani kao i svi učesnici izbornog procesa imaju pravo da znaju ko je i po čijem nalogu organizovao „izborni turizam“ za potrebe lokalnih izbora iz oktobra prošle godine. Skrivanjem dokaza, tužilaštvo samo potvrđuje tezu o jakoj sprezi dijelova pravosuđa sa prethodnim režimom”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve