Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DF Abazoviću: Rješenje tražiti unutar većine, ne smije biti saradnje sa DPS

Mandić i Knežević su, kako je navedeno u saopštenju, zatražili od Abazovića da poštuje izbornu volju iskazanu na izborima 30. avgusta i da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rješenje

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević razgovarali su večeras sa predsjednikom Građanskog pokreta URA i potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem i još jednom mu saopštili jasne poruke o izlasku iz aktuelne krize i njihov nepromijenjen stav da će glasati za njegovu smjenu u Skupstini koju je inicirao Zdravko Krivokapić.

Mandić i Knežević su, kako je navedeno u saopštenju, zatražili od Abazovića da poštuje izbornu volju iskazanu na izborima 30. avgusta i da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rješenje.

“Mandic i Knežević su obavijestili zamjenika premijera da je njima i koaliciji “Za budućnost Crne Gore” neprihvatljiv bilo kakav dogovor i saradnja sa Demokratskom partijom socijalista, što mislimo da treba da bude stav i koalicije “Crno na bijelo”, navedeno je u saopštenju.

Predsjednik URA-e je, dodaju, saopštio čelnicima DF-a da je postojeće stanje u aktuelnoj Vladi neodrživo i da će ova Vlada biti smijenjena i da ima puno razumijevanje za stav DF-a koji će glasati za njegovo razrješenje.

“Ali i da Abazović želi da nastavi razgovore tražeći najbolja rješenja za izbor nove Vlade, prevashodno u okviru postojeće parlamentarne većine i da će uraditi sve što je u njegovoj moći da dogovora dođe. DF će nastaviti razgovara sa svim drugim subjektima aktuelne parlamentarne većine kako bi kroz iskreni razgovor i novi dogovor zaustavili svaku mogućnost povratka DPS-a”, rekli su iz DF-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
25.01.2022-23:26 23:26

Samo da znate svi sve sto vise mrzite DPS mi smo sve jaci srecemi nam ne mozete nista vi ste unisteni i umrli !