Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Tražiće hitne reakcije povodom nereda u Pljevljima

Demokratski front saopštio je da će predsjednik PzP Nebojša Medojević obavijestiti sve svoje međunarodne partnere o reagovanju policije prema građanima koji su se juče okupili u znak protesta zbog pritvaranja sveštenika SPC i tražiti hitne reakcije kako bi to zaustavili

Demokratski front saopštio je da će predsjednik PzP Nebojša Medojević obavijestiti sve svoje međunarodne partnere o reagovanju policije prema građanima koji su se juče okupili u znak protesta zbog pritvaranja sveštenika SPC i tražiti hitne reakcije kako bi to zaustavili.

Ilustracija

“Režim je sinoć širom Crne Gore još jednom potvrdio našu tezu koju godinama ponavljamo, i na koju godinama upozoravamo, da se Crna Gora nalazi na ivici građanskih sukoba. Kroz zloupotrebu Uprave policije, naša država se odavno nalazi u zoni aparthejda”, navodi se u saopštenju DF-a

Iz DF-a tvrde da je policija prekršila svoja ovlašćenja.

“Sinoć je u Pljevljima prebijen Ognjen Mijatović (1999) član PzP I DF. Snimak njegovog prebijanja, dostupan je javnosti, gdje se jasno vidi da mladića krvnički tuče vise pripadnika UP, koji ga čak nisu mogli ni oboriti, i koji je hrabro i dostojanstveno izdržao torturu uniformisanih batinaša”, navodi se u saopštenju.

Iz DF-a kažu da je Mijatović dobio potres mozga.

“Prebijanje Ognjena Mijatovića, pokazuje kako je vrlo lako ukaljati svoju uniformu i sve moralne vrijednosti, a prije svega ljudske, koje bi trebalo da posjeduje jedan pripadnik UP. Trovanje sopstvenog naroda suzavcima i bojnim otrovima, samo zato što drugačije misle i štite svoju vjeru, pokazuje i to da se pojedini policajci izgleda ne boje Boga”, navodi se u saopštenju.

Oni su naveli da će se DF posebno “pozabaviti Savjetom za građansku kontrolu rada policije” koja nije osudila navodno prebijanje mladića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve