Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DF traži da Katnić dođe na zasijedanje Skupštine

Nakon što je Milić saopštio da mu je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao da je Svetozar Marović iz države iznio 400 miliona eura, poslanici DF-a su zatražili da Katnić dođe u Skupštinu. Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je kazao da je sjednica javna i da je Katnić mogao da čuje poziv DF-a i da može da odluči po svom nahođenju da li će doći ili ne

Crnogorski poslanici nastavili su sjednicu na čijem dnevnom redu su izmjene Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti. Ovaj Prijedlog su podnijeli poslanici Danijela Pavićević i Srđan Milić.

Milan Knežević

Nakon što je Milić saopštio da mu je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao da je Svetozar Marović iz države iznio 400 miliona eura, poslanici DF-a su zatražili da Katnić dođe u Skupštinu. Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je kazao da je sjednica javna i da je Katnić mogao da čuje poziv DF-a i da može da odluči po svom nahođenju da li će doći ili ne.

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić: “Ovaj tužilac će sve to dokazati”

“Pandemija nije uništila crnogorsku ekonomiju, nego pokazuje njene slabosti. Treba je iskoristiti za više ciljeve – jedan je stvaranje javnog sistema dostupnog svima za rješavanje ključnih zdravstvenih problema, drugi je promjene ponašanja kod svih nas”, rekao je Milić.

Prema njegovim riječima Crna Gora ima 217 ljekara na milion građana a prosjek EU je 314, i podsjetio da Crnoj Gori fali 200 ljekara i 300 ostalog meicinskog osoblja.

“Naš prijedlog je vezan za plate. Pavićević i ja smo dali pola plate za NKT, znam još neke poslanike koji su uradili isto… Pozivam sve kolege da kažemo da se od tih sredstava povećaju plate zdravstenim radnicima”, naglasio je Milić.

Poslanik DPS-a Radule Novović tvrdi da je Crna Gora pokazala da ima respektibilan zdravstveni sistem, i istakao da prijedlog Milića i Pavićević smatra populističkim.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve