Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DF: Stanković i Katnić da podnesu ostavke

Kako navode javnost očekuje i odgovor na pitanje ko je imao interes u tužilaštvu da ovaj slučaj drži u fioci sve vrijeme?

Demokratski front pozivao je danas vršioca dužnosti VDT-a i glavnog specijalnog tužioca i Ivicu Stankovića i Milivoja Katnića da zbog najnovije afere korupcije u MORT-u podnesu ostavke. Iz DF-a navode da su Katnić i Stanković “zataškavanjem tog krivičnog djela od maja 2019. postali direktni saučesnici u njegovom izvršenju”.

foto Arhiva

“Na ovaj način bi se stekli uslovi da se sprovede nezavisna istraga ne samo protiv aktera na snimku, već i samih Stankovića i Katnića”, naveli su usaopštenju iz DF-a.

Takođe pozvali su ih i da objasne crnogorskoj javnosti kako je snimak korupcije u MORT-u postao dokaz za tužilaštvo, a snimci na kojima se jasno vidi Migo Stijepović i koverta nisu dokaz.

“Glavni specijalni državni tužilac je prije dvije nedjelje izjavio da ni snimci telefonskih razgovora odbjeglog biznismena Duška Kneževića i Nenada Vujoševića o korupciji u tužilaštvu nisu dokaz, ali zato jeste notes”, navode iz DF-a.

“Treba li podsjetiti da je nekadašnji viceguverner Velibor Milošević takođe bio uhapšen na osnovu snimka razgovora između njega i Kneževića. Posebno je pitanje zašto zbog korupcije u MORT- u od maja mjeseca nije sprovedena ni jedna istražna radnja, i da je bilo potrebno da se snimak emituje u TV emisiji da bi tužilaštvo otpočelo istragu”, pitaju iz DF-a.

Kako navode javnost očekuje i odgovor na pitanje ko je imao interes u tužilaštvu da ovaj slučaj drži u fioci sve vrijeme?

Oni navode da bi ostavka Stankovića i Katnića bila logičan čin.

“Nakon što je ministar Pavle Radulović preuzeo svoj dio objektivne odgovornosti, to bi bio logičan čin jer njih dvojica snose mnogo veću odgovornost od bivšeg ministra,  zato što se šest mjeseci  u tužilaštvu prikrivalo ovo krivično djelo”, navode oni u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve