Portparol Nove srpske demokratije i funkcioner Demokratskog fronta Marko Kovačević saopštio je da je DF spreman i otvoren za svaki dogovor, te da čekaju i ostale stranke iz opozicije da saopšte odluke i zahtjeve.

Foto: Ilustracija

“DF se, kao što je javnosti poznato, u procesu pravljenja listi i koalicija nije ni prema kome odnosio ucjenjivački i svaka navodna informacija o tome je lažna vijest. Štaviše, pokazali smo spremnost da zarad objedinjavanja opozicije podnesemo sami žrtve i prihvatimo ucjenjivačke zahtjeve pojedinih stranaka, koje su nakon naših odgovora same odustajale od vlastitih uslova i pronalazili druge izgovore da ne budu dio jedinstvenog opozicionog saveza,” naveo je Kovačević.

On je istakao da su konstituenti DF-a donijeli konkretne odluke o najširem opozicionom nastupu na stranačkim organima i zadužili rukovodstva da pokušaju, sve što je u njihovoj moći, kako bi realizovali ovaj postavljeni cilj.

“DF je spreman i otvoren za svaki dogovor, a ostale političke stranke iz opozicije treba da o tome donesu odluku i saopšte vlastite zahtjeve. Od strane DF ni prema kome niti je bilo, niti će biti bilo kakvih ucjena, kako to određeni mediji plasiraju kroz svoje “neimenovane izvore iz drugih stranaka”,” zaključuje se u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve