Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Spajić da se ne kiti tuđim perjem, da nije bilo nas ne bi bilo ni povećanja penzija

Samo zbog ovog poteza kako tvrdi DF, penzioneri će dobiti povećanja penzija od po oko 10 odsto prvog maja i prvog septembra, a što će značajno ublažiti posledice zahuktale inflacije na njihov i onako loš standard

Odlazeći ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, koji uveliko radi na formiranju stranke i koji je trenutno u kampanji za lokalne izbore u Beranama, sinoć je gostujući na RTCG slavodobitno izjavio da će, zahvaljujući njemu i programu ,,Evropa sad”, penzioneri prvog maja i prvog septembra dobiti povećanje od po oko 10 posto, ukupno 20 odsto. Naravno da je u pitanju marketing, jer istina je na drugoj strani, navodi se u današnjem reagovanju Demokratskog fronta DF.

“Istina je da bi blizu 130 hiljada penzionera, da nije bilo DF-a i amandmana koji je dat na Zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju, a koji je usvojen na skupštinskom zasijedanju u decembru 2021. godine, čekalo na povećanje do januara 2023. godine”, tvrde u DF-u.

U periodu, dodaju u DF-u, kada se kroz program ,,Evropa sad” vršila kampanja za formiranje stranke premijera Krivokapića, DF je upozorio da će to neminovno dovesti do povećanja cijena osnovnih životnih namirnica i inflacije, a da će penzioneri i nezaposleni biti najugroženiji, čak i do granica biološkog opstanka.

“Zato je DF u Skupštini dao amandman na izmjene Zakona o PiO, za promjenu odredbe o usklađivanju penzija. Upravo je prihvatanje ovog amandmana bio jedan od uslova da DF podrži i one druge dijelove predloženog programa kojim se regulisao položaj ostalih kategorija društva. Žao nam je što smo u tom dogovoru morali odustati od našeg osnovnog predloga, da se penzije usklađuju svakog trećeg mjeseca i pristati na četvoromjesečno usklađivanje penzija: 1. januara, 1. maja i 1. septembra”, kažu u DF-u.

Samo zbog ovog poteza kako tvrdi DF, penzioneri će dobiti povećanja penzija od po oko 10 odsto prvog maja i prvog septembra, a što će značajno ublažiti posledice zahuktale inflacije na njihov i onako loš standard.

“Za razliku od odlazeće Vlade i ostalih parlamentarnih stranaka, koje se hvale programima koji navodno vode brigu o građanima, jedino je DF pokazao da građanina stavlja na prvo mjesto i da je naš program superioran, kako državnički, tako i ekonomski. Umjesto programa “Evropa sad”, koji je predvidio penzionerima sa najmanjim primanjima jednokratnu pomoć tokom 2022. godine, zaslugom DF, a na dobrobit svih 130 hiljada penzionera u Crnoj Gori, penzije će u maju i septembru biti uvećane za blizu 20 odsto. Nedovoljno, ali mnogo više nego 50 eura za čitavu godinu”, naglašava se u reagovanju DF-a.

Poručuju ministru Spajiću da vrijeme površnog hvalisanja prolazi, kao i da se ne treba kititi tuđim perjem, ma koliko računao da mu to može donijeti političke koristi.

“Dosada se u našem političkom životu pokazalo da onima koji bestidno varaju, narod srazmjerno odgovori na javnom mjestu ili na izborima. A Spajić je mlad čovjek koji može i treba da radi na popravljanju vlastitih moralnih vrijednosti. U politici, kao i u životu, nije sve dozvoljeno”, zaključuju u DF-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve