Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

DF se vraća u Skupštinu, do kraja decembra makar dvije sjednice

Bečić je odgovarajući na pitanje novinara, rekao da će usvajanje Zakona o lokalnoj samoupravi omogućiti da se i zakazani izbori za 5. decembar na Cetinju, Petnjici i Mojkovcu, spoje sa predstojećim u Beranama i Glavnom gradu, i održe krajem maja

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je nakon današnjeg sastanka sa šefovima poslaničkih klubova većine da je napravljen pozitivan iskorak korak kad je u pitanju redovan rad parlamenta.

– U naredna dva mjeseca biće dvije sjednice, jedna 12. novembra i druga u decembru – najavio je Bečić.

Na dnevnom redu će se, kako je kazao, naći dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim se objedinjava održavanje lokalnih izbora u jednom danu, krajem maja.

Na dnevnom redu će, kako je rekao, biti pet predloga za skidanje imuniteta poslanicima, kao i izmjene Zakona o sportu. Poslanici će razmatrati i incijativa SNP o tome da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanovic prekršio Ustav.

Bečić je odgovarajući na pitanje novinara, rekao da će usvajanje Zakona o lokalnoj samoupravi omogućiti da se i zakazani izbori za 5. decembar na Cetinju, Petnjici i Mojkovcu, spoje sa predstojećim u Beranama i Glavnom gradu, i održe krajem maja.

Na pitanje kada će razmatrati imenovanja u Tužilačkom savjetu, on je odgovorio da ovako koncipiran dnevni red omogućava da matični odbor u međuvremenu može da odradi svoj dio posla.

Zakon o majkama u decembru

Slaven Radunović (DF) je rekao da ova Vlada za DF ne postoji, ali da neće dozvoliti da se ne izglasaju zakoni koji su u proceduri.

Istakao je da će sjednica u decembru sačekati zakone o vraćanju nadoknada majkama i druge, te da će od pregovora zavisiti koje će tačke biti na dnevnom redu.

Božena Jelušić (URA) je kazala da sebe ne vide kao nekoga ko koči procese, da su spremni za razgovore, te da ostaje da se vidi kako će se većina od 41 poslanika izglasavanje zakona obezbijediti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
nik
03.11.2021-16:22 16:22

Evo Bečić nabavio rolku.