Utorak, 19 Marta, 2024
Rubrika:

DF SE VEĆ PRIPREMA ZA IZBORE Članstvo ogorčeno, iz naftalina vade ”prvog pika” sa prošlih izbora!?  

''Ivan Petrović je direktni potomak dinastije Petrovića i on je bio 'prvi pik' DF-a na prošlim izborima. Međutim, Amfilohije je bio protiv njegovog izbora jer je smatrao da bi ga teško mogao kontrolisati, pa je izabrao Krivokapića koji se ispostavio kao katastrofalno rješenje za DF'', rekli su naši izvori iz DF-a

Odnosi Demokratskog fronta i premijera Zdravka Krivokapića već duže vremena se svode na otvorene sukobe jer ovaj politički savez smatra da je nepopularni ”Podoljub” kojeg su oni i pokojni mitropolit SPC Amfilohije Radović doveli na vlast, iznevjerio njihova očekivanja i očekivanja srpskih glasača.

Sukob na relaciji premijer – DF doživio je vrhunac sinoć nakon što je Skuptšina Crne Gore prije svega zahvaljujući glasovima opozicione Demokratske partije socijlista (DPS) usvojila Krivokapićev predlog za razrješenje sada već bivšeg ministra pravde Vladimira Leposavića i izglasala Rezoluciju o Srebrenici.

Nakon što je izglasano razrješenje Leposavića šef Poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović je saopštio da se desila prevara glasača, uz poruku da ”resetujemo stanje na nulu i tražimo dogovor”.

DF više ne može da podnese Zdravka

Poslanici Demokratskog fronta su napustili parlament nakon izglasavnja Rezolucije i smjene Leposavića  pa je sad jasno da pored krize Vlade u državi imamo i krizu parlamenta. DF je osim sa Krivokapićem sad dodatno pogoršao odnose sa Demokratama i URA-om koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici.

Kneževič i Madnić ogorčeni

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević osuli su danas verbalnu paljbu po partnerima iz vlasti, optuživši URA-u, Demokrate i premijera Krivokapića da su ”ušli u koaliciju sa DPS-om”.

Iz DF-a su zaprijetili izlaskom na ulice i na izbore, jer “neće da izdaju svoj narod”, ali su ostavili mogućnost da razmotre sve opcije u dogovoru sa svojim članstvom u narednim danima. Kako su rekli lideri DF-a, njihovi birači su razočarani i ogorčeni, a kako saznajemo, većina je spremna za nove izbore.

Iako se spekuliše da DF nema hrabrosti da sruši vladu jer znaju da više nikad neće doći u poziciju da budu kakav takav dio vlasti, izvori portala Aktuelno iz tog političkog saveza govore da u DF-u već polako počinju da se pripremaju za vanredne izbore.

Front razočaran u Abazovića, Bečića i Krivokapića

Kako nam je rečeno, DF će pokušati sve da ne dođe do izbora jer znaju da nikad više neće ostvariti rezultat kao na prethodnim izborima kada je pokojni lider SPC u Crnoj Gori Amfilohije Radović ovoj političkoj grupaciji i njihovim koalicionim partnerima donio pobjedu.

Petrovića vade iz naftalina  

Ipak, iako im nije do izbora, u ovom političkom savezu su svjesni da moraju da se pripremaju za izbore.

Kao nosilac liste DF-a pominjao se i smijenjeni ministar negator genocida u Srebrenici Vladimir Leposavić. Međutim, Front se neće opredijeliti za njega jer bi, kako su nam kazali sagovornici iz ovog političkog saveza, DF predstavio u još radikalnijem svijetlu.

”Leposavić je kompromitovan zbog svojih stavova o Srebrenici. Iako bi većina članova i simpatizera DF-a voljela da vidi njega na čelu izborne liste DF-a, do toga će teško doći”, rekli su naši izvori.

Mnogo vjerovatniji izbor DF-a za nosioca liste na sve izvjesnijim vanrednim izborima je njihov ”prvi pik” sa prošlogodišnjih redovnih parlamentarnih izbora Ivan Petrović Njegoš.

”Ivan Petrović je direktni potomak dinastije Petrovića i on je bio ‘prvi pik’ DF-a na prošlim izborima. Međutim, Amfilohije je bio protiv njegovog izbora jer je smatrao da bi ga teško mogao kontrolisati, pa je izabrao Krivokapića koji se ispostavio kao katastrofalno rješenje za DF”, rekli su naši izvori iz ovog političkog saveza.

Ivan Petrović Njegoš, poznat je po tome što je podržavao političke litije koje je organizovala Svetosavska crkva, a potpisao je i peticiju protiv predloga Zakona o slobodi vjeroispovijesti koji je donijela bivša vlast.

Zvecka se pričom o izborima

Osim što su na današnjoj konferenciji za medije lideri DF-a izjadikovali i na sva zvona iskritikovali svoje partnere iz vlasti uključujući premijera, Demokrate i URA-u, nagovijestili su mogućnost novih izbora. To nije za čuđenje s obzirom da pričom o izborima funkcioneri DF-a ”zveckaju” već duže vremena.

Nebojša Medojević već duže vremena optužuje Krivokapića i pojedine ministre za teške kriminalne radnje

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je prije nekoliko dana da se zalaže za formiranje prelazne vlade koja bi pripremila vanredne parlamentarne izbore da budu održani na jesen.

Takođe, Glavni odbor Demokratske narodne partije (DNP) je na sjednici prije desetak dana donio zaključak da se premijer Zdravko Krivokapić pozove na razgovor o prevazilaženju aktuelne političke krize na relaciji parlamentarna većina – Vlada i da mu se ponudi sljedeći modalitet – rekonstrukcija Vlade, u koju bi ušli političari iz stranaka koje podržavaju aktuelnu Vladu, a na čijem čelu bi ostao Zdravko Krivokapić.

Ukoliko premijer odbije takav modalitet, DNP bi inicirao izbor nove Vlade, sastavljene od aktuelne parlamentarne većine i stranaka manjinskih naroda, na čijem čelu ne bi bio Krivokapić.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vule
18.06.2021-15:41 15:41

Odlican izbor, Amfi bio PROTIV njega, bice I Joanikije. Samo napred.

Krsto popović
18.06.2021-16:01 16:01

Imali ko da kaže…napiše…koje Ivan….od Petrovića nastanjenih u C.Gori…zna se imaju potomci ŠAKOVI I MARKOVI po muškoj liniji….jedan se zove Ivan…( da ne ulazim u intimu porodice..)…taj nije jer koliko mi je poznato on radi kao prodavac u trgovini….
Mislim da na Cetinje ima porodica Đoka Petrovića (fudbaler stare generacije)…ali oni se samo prezivaju Petrovići….idaleki su im korijeni….. gledajući rodoslov….ne ma ih….Nikolinoj liniji….

Andjela
18.06.2021-16:37 16:37

Cetinjanin, u svako zito ima kukolja! Neces taj film gledati!

Joki
18.06.2021-17:06 17:06

Naravno Mandić ne smije nikome izaći na crtu i stalno traži žrtvu da ga mijenja npr Lekić,Krivokapić itd.Nakon svakog poraza on nije kriv samo eliminiše ovoga što je isturio.Politički kukavičluk

Danjica
18.06.2021-20:43 20:43

Veseli se srpski rode Lepi ode Lepi odeee na mnogaja ljeta

Njegoš
18.06.2021-21:33 21:33

Ovaj je potomak Njegošev koliko i Butko.

Prolaznik
19.06.2021-18:30 18:30

Sramota koliko vam je ovo lažna vijest.

Opet ja
19.06.2021-18:44 18:44

Lažu vas izvori iz DF-a ili vas laže novinar, vi znate bolje.

Krsto popović
19.06.2021-20:37 20:37

Taman tako….ja znam..zato kažem…