Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DF: SDT istragom protiv Šaviva pokazao da Front nije učestvovao u organizovanju državnog udara

Upravo je, kako naglašavaju, SDT novim proširenjem istrage protiv Arona Šaviva, pokazao da DF nije učestvovao u organizovanju državnog udara, niti u pranju novca

Demokratski front ocijenio je da je Specijalno državno tužilaštvo u cilju skretanja pažnje sa milenijumske pljačke ove države donio novu Narebu o proširenju istrage protiv Arona Šaviva i na taj način kompletirao spisak od 10  državljana SAD, Velike Britanije, Rusije, Izreala i Iraka.

foto CDM

-A pošto ih je označio kao sofisticirane počinioce ostaje nam samo da konstatujemo kako su agenti CIA, FBI, MI-6, Mosada i GRU- a, pokušali državni udar 16.10.2016. koji je zaustavljen samo zahvaljujući Tajnovidcu iz Bajramovice”, navode iz ovog saveza.

Front upućuje molbu da u Naredbu za proširenje istrage ubaci i agente albanskog Sigurimija i rumunske Sekuritatee, kako bi, kako dodaju, na pokojne Envera Hodžu i Nikolaja Čaušeskua pala udaljena sumnja pala da su bili stvarni sofisticirani organizatori najvećeg krvoprolića u istoriji Crne Gore koje se nikad nije dogodilo.

“Sudeći po šemi poslovanja firmi Arona Šaviva koja je predstavljena od strane SDT-a , ne samo da u njoj nema kriminalnih aktivnosti, već što je najbitnije- ne postoji nikakva veza sa DF- om. Podsjetićemo javnost da je upravo SDT u toku postupka za tzv. državni udar nekoliko puta izjavio da je DF od Rusa dobio sedamnaest miliona dolara kako bi realizovao rušenje ustavnog poretka. Sad nam Milivoje Katnić otkriva poslovanje Arona Šaviva sa određenim kompanijama iz Češke, Škotske i Sejšela, što je veoma zanimljivo sa aspekta njegovog portfolia, ali postavljamo pitanje kakve to veze ima sa DF-om? I koji je to član DF-a vlasnik of šor računa na Sejšelima ili bilo gdje drugo”, dodaju oni.

Demokratski front ističe da je najveći paradoks da je Šaviv u Crnoj Gori potrošio dvadeset dvije hiljade eura.

“Ili je možda Aron Šaviv poslovao sa firmama Prve familije?  Znači, od “ruskih” 17 miliona dolara, Šaviv je potrošio samo dvadeset dvije hiljade evra, sram da ga bude.  Zato najljubaznije molimo Milivoja Katnića, ako kad dođe do preostalih 16 miliona i 778 hiljada dolara, da nam da naš dio, jer će nam valjati za sljedeći državni udar koji planiramo na dan parlamentranih izbora 2020. godine”, dodaju oni.

Upravo je, kako naglašavaju, SDT novim proširenjem istrage protiv Arona Šaviva, pokazao da DF nije učestvovao u organizovanju državnog udara,  niti u pranju novca.

“Ali kako to biva u svakoj pravednoj borbi, na kraju će se tvorci ove privatne države i stvarni kreatori državnog udara i pranja milijardi eura udaviti u sopstvenim fiktivnim fakturama”, jasni su oni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve