Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DF priznaje da im treba međunarodna pomoć da se zavađeni članovi Vlade pomire

Pored snažne podrške Vladi, čak i pomoći da prevaziđe nepotrebne svaže i slabosti, priznaju da im je potrebna pomoć.

Demokratski front iskazuje nemjerljivo zadovoljstvo stavom predsjednika Crne Gore i lidera DPS-a Mila Đukanovića da u ovom političkom savezu ne prepoznaje budućeg koalicionog partnera, kao što je to prepoznao u Zdravku Krivokapiću i drugim, manjim činiocima parlamentarne većine. Ipak, pored snažne podrške Vladi, čak i pomoći da prevaziđe nepotrebne svaže i slabosti, priznaju da im je potrebna pomoć.

“Đukanović je sinoć i zvanično na okupiranom Javnom servisu otpočeo sa potragom za novim političkim saveznicima i neka im je svima srećno koji žele koaliciju s njim. Upravo je ovim pozivom neformalni šef mafije u Crnoj Gori još jednom potvrdio da je DF snažna brana njegovom povratku na vlast i da se jedino plaši naše beskompromisnosti i odlučnosti”, navodi DF.

Sinoć je, ističu, i posljednjem laiku jasno da Milo Đukanović želi kroz partnerstvo sa dijelom parlamentarne vecine da odbrani ključne interese jedne omanje grupe ljudi koja je pustošila i kriminalizovala Crnu Goru punih trideset godina.

“A najzad smo od Đukanovića dobili i pojašnjenje da je sintagma “pećinski nacionalizam” koju su proteklih godina upotrebljavali neki drugi politički subjekti u napadima na DF, u stvari njegov autentični izum, iako je upravo predsjednik DPS-a u septembru prošle godine pozivao svoje pristalice u šumu i na ustanak”, navodi DF.

A onda su se ponovo dotakli navodnog tajnog sastanka Đukanovića i Krivokapića.

“Kada smo prekjuče u pokušaju da očuvamo jedinstvo Vlade i pomirimo premijera Zdravka Krivokapića i ministra Leposavića, doznali da su se tajno sastajali Krivokapić, Bečić i Đukanović postavili smo samo jedno logično pitanje: “o čemu ste to razgovarali? “ I nije nam jasno šta je neobično u tome da politički partneri iz većine koja podržava Vladu imaju informacije o sastancima sa političkim protivnicima”, ističe DF.

Kažu da su ubrzo počeli napadi na njih.

“Posle grubog odbijanja od strane premijera da se upoznamo sa postignutim dogovorima sa tajnog sastanka Đukanovića i Krivokapića, sljedećeg dana su otpočeli združeni napadi na DF, i to nije prvi put. Odmah su dovedeni u pitanje ponovo dogovoreni tužilački zakoni, a istovremeno se raznim manevrima izbjegava formiranje nove vlasti u Nikšiću. Dakle, na primjeru Niksića se uspostavlja neki novi, do sada nepoznati „princip” , kako bi se problematizovalo i čak dovelo u pitanje obećanje koje smo dali gradjanima da ćemo u tom gradu pobijediti i oteti ga iz ruku kriminalne hobotnice DPS-a”, navodi DF.

I pored snažne podrške Vladi, čak i pomoći da prevaziđe nepotrebne svaže i slabosti, priznaju da im je potrebna pomoć.

“Zato vjerujemo da će se one važne adrese koje su nam preporučile Krivokapića i garantovale za njegovu ispravnost, jasno odrediti i pomoći da se zavađeni članovi Vlade pomire. Svakako da nismo očekivali sukobe i svađe u vlastitoj kući, a sigurno nismo mogli ni zamisliti da se neko iz nove većine tajno sastaje sa Đukanovićem. Sa ove vremenske distance često preispitujemo šta bi bilo da su nam te poštovane adrese, kada već nisu željele da podrže nikog iz DF, umjesto krivokapića, predložile profesoricu Vesnu Bratić, doktora Vladimira Leposavića ili advokate MCP Milonjića, Krpovića, Kavarića, za koje nemamo sumnju da bi sprovodili i štitili izbornu volju građana koji su 30. avgusta prošle godine glasali protiv Mila Đukanovića”, navodi DF.

Da je, ističu, kojim slučajem neko od njih na funkciji premijera, u DF-u su uvjereni da kadrovi DPS-a ne bi zauzimali visoke pozicije u državi.

“Nedostojne izmišljotineKrivokapića o navodnim tajnim susretima glavnih žrtava progona mafijaskog režima – lidera DF- a sa Milom Đukanovićem, najbolje govore o osobi koja po hiljaditi put uhvaćena u laži, svoje razotkrivene sastanke sa šefom mafije, a koji je istovremeno i predsjednik Crne Gore, pokušava imputirati drugima. Naša obaveza i dužnost je da snažno branimo volju preko 133 hiljade glasača i tu svetu dužnost ćemo raditi časno i odgovorno bez bilo kakve kohabitacije s Milom Đukanovićem. DF nema dilemu da se vlast može vršiti i uzdignutog čela i da se ne moraju izdati ideološka i nacionalna uvjerenja, radi šverca cigareta, Majbaha i trećih sekretarica u zapadnim ambasadama”, zaključuje DF.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jo Radyn
14.04.2021-13:41 13:41

Hoce da ostane na vlasi, pasto bilo, bilo..Prije je samo vikao, sad je postao tih..

Jo Radyn
14.04.2021-13:43 13:43

Jo mi nije jasno, kako moze da vrijeda presednika Crne Gore, kakav je o tip, bolje reco sto je on?Za srbe nema zakon u Crnoj Gori?

Ha20
14.04.2021-15:08 15:08

Hahaha ! E kasno ste se sjetili da vam treba medjunarodna pomoc da se medjusobno pomirite svetosavci a razlog je vrlo jednostavan. Vase namjere veliko srpstva su otkrivene i mislim da kada se madjunarodne pomoci tice mozete samo da pozovete vladu Somalije da vas miri mada je malo vjerovatno da ce vam se i oni odazvati poeto niko ne voli tikve saditi sa ljigavim gubitnicima. Hvala na paznji.