Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DF pokreće inicijativu za opoziv Đukanovića

On je pojasnio da će inicijativu pokrenuti zbog izjave Đukanovića o kandidatima za ambasadore

Demokratski front pokrenuće inicijativu ka Ustavnom sudu za opoziv predsjednika države Mila Đukanovića, saopštio je šef kluba poslanika DF-a, Slaven Radunović.

On je pojasnio da će inicijativu pokrenuti zbog izjave Đukanovića o kandidatima za ambasadore.

“Đukanović je rekao da oni koji su bili protiv nezavisnoti nemaju pravo da budu njeni predstavnici. U Ustavu Crne Gore piše da se prava i slobode ostvaruju na osnovu Ustava i da su svi pred zakonom jednaki. Građani ove države koji su učestvovali na referendumu, zbog svog izjašnjenja ne mogu da obavljaju javnu funkciju. To je najeksplicitniji vid kršenja ljudskih prava i vrhunac drskosti. Očekujem najozbiljnije reakcije svih institucija u Crnoj Gori koji se bave ovim stvarima. Pokušaćemo da animirimo 25 poslanika i da zatražimo opoziv. Đukanović je pokazao da nije predsjednik svih građana”, naveo je Radunović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
19.05.2021-14:19 14:19

Radunovic je srpski ekstremista..G-din Djukanovic je Pres'ednik drzave CG..svih gradjana..ako postuju drzavu CG..Zakon..i Ustav drzave CG,,..ako nije tako ..on ne moze postovati nekog koji je protiv toga..Sorry!

Jo Radyn
19.05.2021-14:21 14:21

Za Srbe je presedniuk Vucic..idete u Srbiji imate punu demokracuju..

Cetinje
19.05.2021-14:30 14:30

Radunovicu svi gradjani CRNE GORE znaju da CETNICKI DF-ne postuje nista CRNOGORSKO ni DRZAVNOST NI ZASTAVU ni HIMNU bas nista zaboravijo si docek na aerodromu uz cetnicke pjesme zastave vrijedjanje CG ! kako mislite da prestavljate CRNU GORU U SVIJETU BEZ obiljezja CRNOGORSKOG i koja je to psihicko bolesna budala da vam DOZVOLI ! Vi ste proslost CETNICKA !