Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DF pisao Brajoviću zbog slanja Marine i Nebojše Medojevića u karantin

U vremenu kada nam je solidarnost prijeko potrebna i kada posebno moramo da vodimo računa da se ne zloupotrebljava teško stanje, izazvano epidemijom koronavirusa, odnos državnih organa prema porodici Nebojše Medojevića je veoma nekorektan i predstavlja klasičnu zloupotrebu trenutne situacije, saopštio je Klub odbornika DF-a u obraćanju predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću

U vremenu kada nam je solidarnost prijeko potrebna i kada posebno moramo da vodimo računa da se ne zloupotrebljava teško stanje, izazvano epidemijom koronavirusa, odnos državnih organa prema porodici Nebojše Medojevića je veoma nekorektan i predstavlja klasičnu zloupotrebu trenutne situacije, saopštio je Klub odbornika DF-a u obraćanju predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću.

“Imajući u vidu i činjenicu da u Crnoj Gori nije uvedeno vanredno stanje, postupanje određenih državnih organa je samo potvrdilo naše sumnje i zabrinutost zbog pokušaja zloupotrebe trenutne situacije. Naređeno je privođenje u karantin za Nebojšu i njegovu suprugu iz razloga što je prije deset dana gospođa Marina, na poziv TV Vijesti, u svojstvu predsjednice Humanitarne organizacije Banke Hrane, dala kratku izjavu ispred ulaza zgrade, a kojom prilikom su novinari TV Vijesti bili propisno zaštićeni”, navode u saopštenju.

Kako ističu, ona nije imala fizički kontakt ni sa jednom drugom osobom.

“Poslanik Medojević je učinio je ono što bi uradio svaki suprug, a posebno svjestan činjenice da se Marini ovo dešava prvenstveno jer je njegova supruga”, dodaju u saopštenju.

Ovakve aktivnosti ne doprinose borbi protiv epidemije, već naprotiv, kako kažu, Nebojšu i njegovu suprugu izlažu riziku da i oni budu zaraženi.

“Iz samoizolacije su Medojevići, koji nemaju nikakvih zdravstvenih problema i bilo kakvih simptoma, odvedeni u karantin, gdje se već nalazi preko 100 osoba za koje se ne zna u kakvom su zdravstvenom stanju, i samim tim su izloženi većem riziku da budu inficirani. O besmislu ovakvih aktivnosti govori i pretpostavljena situacija, da bi osobi koja bi u karantinu bila pozitivna na COVID-19 i imala blažu kliničku sliku, bila određena kućna samoizolacija i napustila bi karantin”, pojašnjavaju u saopštenju.

Kako se navodi, odbijen je njihov zahtjev da o svom trošku izvrše testiranje na COVID-19.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ivan
29.03.2020-18:18 18:18

Ne razumijem. Solidarnost, zloupotreba itd. Bili sjedjet doma i solidarisati se. Niste vi iznad zakona a ne bi trebalo ni iznad morala i etike….