Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DF: Oni koji traže uklanjanje Svetog Save ukloniti iz inspekcije

''Demokratski front najoštrije osuđuje pokušaj Uprave za inspekcijske poslove da iz kotorske Gimnazije ukloni Svetog Savu''

Oni koji su htjeli da uklone Svetog Savu nemaju više šta da traže u Upravi za inspekcijske poslove, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

”Demokratski front najoštrije osuđuje pokušaj Uprave za inspekcijske poslove da iz kotorske Gimnazije ukloni Svetog Savu, jednu od najvećih ličnosti našeg naroda, Crne Gore i svih ovih prostora. To je svakako akcija koja za cilj ima nastavak udara na SPC i srpski narod. Uklanjati iz škola onoga koji je donio pismenost mogu samo nepismeni i zlonamjerni, a takvi više nemaju šta da traže u ovoj Upravi, jer šire nacionalnu i vjersku netrpeljivost, što je i krivično djelo”, smatraju u DF-u.

Očekivali su, kako kažu, da oni koji su osmislili tu, ocjenjuju, sramnu akciju i oni koji su pokušali da je sprovedu, upute izvinjenje, a ne da istrajavaju na nečemu što duboko vrijeđa najveći procenat građana Crne Gore.

”Mi sigurno nećemo tolerisati ovo širenje mržnje prema srpskom narodu i SPC i tražimo od nadležnih da pozovu na odgovornost one koji stoje iza ovoga čina. Nema sumnje da su nalogodavci ciljano namjeravali ovo uraditi u Kotoru, koji je nekada bio uporište Nemanjićke države na ovim prostorima. Bez sumnje, nakon Svetog Save na red bi došlo i brisanje i uklanjanje Petrovića iz svijesti ovoga naroda, kao što je to i bila ideja onih koji su poraženi 30. avgusta”, navode u DF.

Prema njihovim riječima, skoro nijedna ličnost kroz istoriju nema utemeljenje u Crnoj Gori kao Sveti Sava.

”Mnoga ugledna bratstva u našoj zemlji ga slave kao krsnu slavu, njegovi korjeni su ovdje, na Prevlaci je uspostavio sjedište Zetske episkopije… Čitava Crna Gora je u znaku Svetog Save, od Boke kotorske do Durmitora, i treba da bude još i više u znaku onoga koji je bio ne samo svetac, nego vodilja i temelj naroda u svim vremenima.

DF bi isto reagovao i da je u pitanju islamska ili rimokatolička vrijednost i svetinja, i zato smatramo da treba stati na put onima koji ovakvim akcijama podgrijavaju atmosferu u Crnoj Gori, a za račun bivšeg režima”, navode iz DF-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
nikoinista
29.09.2021-11:38 11:38

Cetnike splacine DF stavite U SVAKI RAZRED svoga poglavara ( BOGA )svih religija i nek ulazi svak u svoje razrede i uci svoj skolski program—HEHEHEHEHEHEHEEEEEEE Cetnicke fasiste sta uradiste za ovo kratko vrijeme od CG sprziste je vise od kataklizma TITOVA je zakon bila fasistima-cetnicima je mjesto na GOLI OTOK!

gagi
30.09.2021-17:22 17:22

Evo DF “najostrije reagova”to im je i rabota dok se sa njima sprdaju trio “Lakampanela” Bocaljub,ljaljo i Nemanja Abazovic,no kad ve tako “volite toga srpskog sveca vi iz DF(drazinog fronta) SJUTRA MU VODE NOSILI,sve zajedno sa kuckom Bratic.