Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Odlazeća Vlada da sopstvenu nesposobnost i neznanje ne pokušava sakriti jeftinim populizmom

Demokratski front pozvao je odlazeću Vladu da sopstvenu nesposobnost, neznanje i nekompetetnost ne pokušava sakriti jeftinom demagogijom i populizmom, saopšteno je iz tog političkog saveza

Demokratski front pozvao je odlazeću Vladu da sopstvenu nesposobnost, neznanje i nekompetetnost ne pokušava sakriti jeftinom demagogijom i populizmom, saopšteno je iz tog političkog saveza.

“Da je DF u Vladi Crne Gore, davno bi bio pripremljen Program mjera za podršku građanima i privredi u uslovima globalne bezbjednosne krize. Cijene goriva su uvijek bile predmet i mehanizam velikih sila za ostvarivanje svojih ciljeva”, navode iz DF-a.

Male države, dodaju, bez sopstvene proizvodnje goriva, moraju se ponašati odgovorno i brzim pravovremenim mjerama i intervencijama reagovati u pravcu zaštite interesa građana i ekonomije.

“Vlada je mogla ranije, a može i danas donijeti odluku o zamrzavanju cijena goriva, tako što bi istovremeno obezbijedila subvencije iz budžeta kompanijama koje se bave njihovim prometom i distribucijom. Ona može i da umanji sadašnju cijenu goriva koju bi potom zamrzla i politikom subvencija zaštiti kompanije koje se bave ovim poslom. U oba slučaja, te subvencije bi se isplaćivale na osnovu odluke Vlade i bile bi privremenog karaktera, do usvajanja izmjena Zakona o akcizama ili Zakona o PDV u Skupštini Crne Gore. Te mjere bi trajale do stabilizacije cijene goriva na svjetskom tržištu”, zaključuju u DF-i.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve