Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DF odgovara Milačiću: Nećemo organizovati protest na Vaš zahtjev

U tom političkom savezu naglašavaju da je najmanje što im je sada potrebno da ih poziva da organizuju proteste neko ko do prije dvije godine nije htio da dođe na proteste DF-a ukoliko na njima bude mitropolit Amfilohije

Demokratski front DF odbio je poziv Prave Crne Gore da sjutra organizuje protest ispred Skupštine Crne Gore na kojoj će se raspravljati o Prijedlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Demokratski front

“Demokratski front je imao svoj plan djelovanja u vezi sjutrašnje rasprave i glasanja o sramnom Prijedlogu zakona protiv SPC. Mi smo taj plan i predstavili javnosti u Crnoj Gori i bili spremni da ga sprovedemo u djelo. Njegovo sprovođenje je zaustavljeno na zahtjev mitropolita Amfilohija“, saopšteno je iz DF-a.

U tom političkom savezu naglašavaju da je najmanje što im je sada potrebno da ih poziva da organizuju proteste neko ko do prije dvije godine nije htio da dođe na proteste DF-a ukoliko na njima bude mitropolit Amfilohije.

“Isticati da je DF pozvaniji da djeluje po pitanjima koja se tiču Crkve od same Crkve i njenih arhijereja dovoljno govori o komunističkoj svijesti onoga ko nas poziva da mi organizujemo protest po ovom pitanju. Mi se upravo borimo protiv toga da neka partija upravlja Crkvom i miješa se u ono što su suštinski njena pitanja i nadležnosti, što želi da uradi DPS i na šta evo sada poziva Milačić, koji je tetovirao bogoborca, nevjernika i poznatog hrvatskog komunistu i koji je na književnim večerima sa Balšom Brkovićem i Šerbom Rastoderom govorio kako treba obnoviti nekakvu crnogorsku crkvu koja nikada nije postojala”, navode u DF-u.

Najavljuju da su spremni da reaktivirajunjihov plan u koliko se sa tim saglasi patrijarh SPC Irinej, mitropolit Amfilohije i drugi episkopi i da se u punom kapacitetu odazovu ako oni budu tražili da se narod sabere ispred Skupštine.

“Ovoga časa smo spremni da po tom pitanju krenemo u akciju ali na poziv patrijarha Irineja, Mitropolita Amfilohija i naših episkopa a ne na poziv Marka Milačića i njegove portparolke”, zaključuju u DF-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve