Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: NKT obmanjuje javnost, za mjesec dana iznikle silne laboratorije

,,Nacionalno koordinaciono tijelo je neustavno i mjesecima “frizira” podatke i obmanjuje građane kako bi Crnu Goru bez ikakvog utemeljenja predstavili kao Corona free državu''

Nacionalno koordinaciono tijelo je neustavno i mjesecima “frizira” podatke i obmanjuje građane kako bi Crnu Goru bez ikakvog utemeljenja predstavili kao Corona free državu, saopšteno je večeras iz Demokratskog fronta. Kako tvrde iz tog političkog saveza, suština njihove polemike sa NKT odnosi se upravo na skrivanje informacija oko zaraženih koronavirusom.

“Ovoliki broj inficiranih građana koronavirusom, nažalost i sa smrtnim ishodima, dokaz je da se nismo izborili sa pandemijom, iako je ministar Kenan Hrapović početkom juna u Službenom listu proglasio kraj epidemije. I umjesto da u NKT-u kolektivni podnesu ostavke jer nisu dali nikakav doprinos u zaštiti zdravlja građana Crne Gore, oni su u polemici sa DF-om samo potvrdili politički karakter ove neustavne družine nesposobnjakovića”, saopšteno je iz DF-a.

Kako smatraju, iz NKT-a su u novom reagovanju ostali dužni da objave svoje platne liste od marta do jula mjeseca ove godine, da njihove kolege doktori, medicinske sestre i medicinsko osoblje koji primaju od 300 do 500 eura ostvare javni uvid ko su stvarni pandemijski profiteri.

“Ostali ste dužni informaciju da li je Milo Đukanović nakon povratka iz Belgije bio u samoizolaciji, da li su ministar Mlađan Janović i potpredsjednik KSCG Vesko Barović u samoizolaciji nakon što postoje osnovane sumnje da su zaraženi, da li je gradonačelnik Tivta Siniša Kusovac uhapšen jer je prekršio mjere samoizolacije, i da li je Milutinu Simoviću nakon kontakta sa zaraženim članovima porodice određena samoizolacija. Naravno da nemate odgovore, iako ih čitava Crna Gora zna”, saopštili su iz DF-a.

U saopštenju tvrde da su današnjim objavljivanjem fotografija “navodne PCR laboratorije” samo potvrdili da su martu nalaze slali u laboratorije iz region jer nijesu imali nijedan test.

“Sudeći po danas objavljenoj fotografiji nekakve laboratorije, ne samo da smo nespremni dočekali ljetnji korona talas, već sa svakodnevnim desetinama novozaraženih građana, jasno nam stavljate do znanja da smo doživjeli epidemiološku apokalipsu. Zabrinuti i za vaše, ali i za zdravlje građana Crne Gore, ne možemo da ne primijetimo da se iz prezentovane fotografije laboratorije ne može zaključiti da se radi o specijalizovanoj PCR laboratoriji, jer se u sličnim rade nalazi brizeva, krvi i mokraće. I nije problem ako obmanjujete javnost, veći je problem ako to činite prema građanima Crne Gore, jer se nalazite u dobukom ofsajdu krivične odgovornosti. U polemici sa jednim srpskim doktorom početkom juna ste izjavili da Crna Gora ima vrhunsku PCR laboratoriju, a danas u odgovoru DF-u, saopštavate da je ovo samo jedna od mnogobrojnih PCR laboratorija iako osim nekoliko udaljenih fotografija ne dostavljate ni jedan dokaz za to”, saopšteno je iz DF-a.

Oni se pitaju kako su za mjesec dana “iznikle silne “PCR laboratorije” i navode da Crna Gora nikada nije bila corona free destinacija.

“Samo u ovoj kontradiktornosti postoji dovoljno elemenata da reaguje SDT i istraži sve potencijalne javne nabavke i neposredne nagodbe koje se odnose na opremanje laboratorija, kupovinu aparata za testove i prateću finansijsku dokumentaciju. Ali SDT trenutno ima važnija posla- bavi se hapšenjem i procesuiranjem vjernika SPC. DF bi volio da Crna Gora ima na stotine opremljenih PCR laboratorija, ali nažalost plašimo se da je većina dosadašnjih testova urađena po tzv. brzom metodu, i da nas je zbog toga zadesio ovaj novi talas koji u NKT- u bezuspješno pokušavaju predstaviti importovanim iz Srbije, iako je i laiku jasno da koronavirus nije ni izlazio iz Crne Gore”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Gvozden
05.07.2020-20:39 20:39

Cetnici su se zivi pojeli kad smo bili bez korone…