Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Neophodno procesuirati Katnića i Čađenovića

Kako su dodali, sudeći prema podacima Europola, izgleda da su nekadašnji GST Milivoje Katnić i njegov zamjenik Saša Čađenović bili ključna logistika i zaštita Kavačkog klana u tužilaštvu

Demokratski front podsjeća crnogorsku javnost da su lideri ovog saveza javno i konkretno govorili o sprezi nekadašnjih čelnika i funkcionera bezbjednosnog i pravosudnog sistema sa kriminalnim klanovima za koje se osnovano sumnja da su počinili neke od najužasnijih zločina na evropskom tlu.

“Ali kad god bi DF iznova saopštavao svoja saznanja i sumnje, upravo oni koji su bili dužni da vode borbu protiv organizovanih kriminalnih grupa i klanova, bili su im institucionalna logistika, i još su sprovodili državni teror nad liderima i funkcionerima DF – a kroz višegodišnje montirane sudske procese koji još danas traju”, navodi DF.

Kako su dodali, sudeći prema podacima Europola, izgleda da su nekadašnji GST Milivoje Katnić i njegov zamjenik Saša Čađenović bili ključna logistika i zaštita Kavačkog klana u tužilaštvu, a više je nego očigledno da su kroz zloupotrebu službenog položaja zaustavljali svaki vid istrage koji je išao u pravcu visokih policijskih funkcionera među kojima se ističu imena Petra Lazovića i Ljuba Milovića i njihovih veza sa Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem.

“Gotovo da zvuči nevjerovatno da je još uvijek aktuelni specijalni tužilac Saša Čađenović 20. januara donio odluku da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja visokih policijskih funkcionera koji se spominju u spisima Europola. A još nevjerovatnije je ukoliko se utvrdi da je Milivoje Katnić još u julu prošle godine imao kompletne spise o vezama visokih policijskih funkcionera sa Kavačkim klanom, i  ne samo da ništa nije preduzeo od radnji koje su mu bile na raspolaganju kao GST – u, već postoji osnovana sumnja da je zajedno sa Sašom Čađenovićem učestvovao u prikrivanju dokaza”, ističe DF.

Odluka novog GST – a da ponovo formira predmet, kažu u ovom političkom savezu, nije dovoljna ako u tom predmetu nisu obuhvaćeni Milivoje Katnić i Saša Čađenović.

“U ovom slučaju ne postoji razlika između Vesne Medenice i Milivoja Katnića i Saše Čađenovića, naprotiv, osnov sumnje za Katnića i Čađenovića je već sad toliko izvjestan da mora rezultirati Naredbom o istrazi i optužnicom. Ukoliko je to Saša Čađenović uradio pod pritiskom Milivoja Katnića, uvijek postoji mogućnost da mu se dodijeli status svjedoka saradnika. Sve drugo bi bilo izrugivanje ZKP – a i Krivičnog zakonika, i svakako da DF to neće dopustiti, već će pokrenuti sve institucionalne mehanizme da ovo rušenje ustavnog poretka od strane onih koji su trebalo da ga štite dobije sudski epilog”, zaključuje DF.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KLEMENTINA
04.05.2022-15:49 15:49

Što čekade,dajte dokaze i procesuirajte.

džudović
04.05.2022-15:54 15:54

Ovi nitkovi koji su učestvovali u državnom udaru optužuju tužioce? Dovoljno je da pročitate u THE INSIDER-u u tri nastavka njihovo istraživanje pa da vidite da se to stvarno planirano i nije izmišljemo. Evo vam link za prvi članak (može se čitati i na ruskom i engleskom): https://theins.ru/politika/46854. Linkove za drugi i teči nastavak je lako naći ako budete čitali ovaj prvi.

COL
04.05.2022-18:05 18:05

Za kad vi to treba samo rečite i nemate problema… Katnić se vas naježi…

RIR
04.05.2022-22:10 22:10

Znaju ovi opasni desnicari ,da jos nije zavrseno oko državnog udara i propao naum da im ekspert “lepi”sredi trajno oslobađanje –pa su aktivni u “proširenju”
ko su po njima /njihovi/ krivci -kandidati …510 dana je izbistrllo sve njihove zalete,srpski polusvijet ,pristalice ,namjere i bice već koprcanje -narod vec vidi i njih ,demokrate pa ce i SNP i ostale štetočine po državu CG…