Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Ne treba birati način samo da Đukanović ode

Iz DF-a su naveli da nacionalni Srbi i nacionalni Crnogorci pravoslavne vjeroispovesti imaju svoju pomjesnu Srpsku pravoslavnu crkvu

Demokratski front saopštio je da je “cirkusa stvarno dosta i da je vrijeme da Milo Đukanović ode”, dodaju i da za to, kako su kazali, “ne treba birati način”.

FOTO Ilustracija

Iz DF-a su naveli da nacionalni Srbi i nacionalni Crnogorci pravoslavne vjeroispovesti imaju svoju pomjesnu Srpsku pravoslavnu crkvu.

“Ona nije crkva samo srpskog pravoslavnog naroda već i svih drugih koji su u njoj kršteni. Kao što ni u Crnoj Gori ne žive samo nacionalni Crnogorci već i drugi narodi. Ako je Crna Gora u međuvremenu postala nacionalna država novostvorene crnogorske nacije koja ne prihvata pravoslavne i srpske elemente svoga bića, onda imamo posla sa mini NDH u 21. vijeku u Evropi. To znači da bi, kada bi imao dozvolu Đukanović rado izvršio etničko čišćenje Crne Gore od Srba. U to više nema sumnje”, navodi se u saopštenju DF-a.

Oni su pozvali građane islamske i katoličke vjeroispovjesti da ne učestvuju u Đukanovićevom naumu i da oni ne budu ti koji će, kako navode, jednoj manjini među pravoslavnim življem koja je otpala od crkve, biti pomoćnici u formiranju neke parapravoslavne crkve koja ne bi imala vjernika.

“Jer Đukanović za ovo što hoće da radi nema podršku pravoslavnog naroda u Crnoj Gori i da bi uopšte pokušao da ostvari to što je rekao neophodno je da za to ima pomoć muslimana i katolika, za koje bi najbolje bilo da se u te njegove radnje ne miješaju ni na jedan način”, navodi se u saopštenju.

Nacionalni Crnogorci pravoslavne vjeroispovesti moraju da zajedno sa Srbima u Crnoj Gori pomognu da Crna Gora opstane i da se SPC očuva u njoj, smatraju u DF-u.

“U suprotnom Đukanović će ovu zemlju uvesti u sukobe koji samo mogu da je rasparčaju i unište”, zaključuje se u saopštenju DF-a.

Lekić: Nova stranica paralelne stvarnosti

Lider DEMOS-a Miodrag Lekić saopštio je da je Đukanović i mitologijom države, ovoga puta crnogorske države, pokušao da prikrije realno propadanje države.

“Pokazavši visok stepen otuđenja od realnosti feudalizovane i rasparčane zemlje predsjednik hibridnog sistema autokratije je pokušao nastavak starih obmana upućenih umornim, opljačkanim i podijeljenim građanima. Zato je opet izabrao, uprkos svom skromnom obrazovanju, tragikomičan stil prosvetitelja građana kojima već decenijama manipuliše saopštavajući dijametralno suprotne “istine” o prošlosti”, kazao je Lekić.

Naveo je da su opet istorija i crkva u Đukaovićevom izlaganju zauzeli daleko više mjesto od analize realnog stanja građana “u sve više trulom i endemski korumpiranom sistemu čiji se potpuni ekonomski slom odlaže samo bjesomučnim zaduživanjem zemlje”.

“Upotrebljavanjem pojmova “nacionalni Srbi” i “nacionalni Crnogorci” kojima će kako kaže svima obezbjediti crkvu – uz nacionalne partije koje već ima u trgovačkoj koaliciji na vlasti – Đukanović je već označio kraj Crne Gore kao ozbiljne, na zajedničkim vrijednostima integrisane zemlje. Pošto je više nego očigledno da Đukanovića ne zanimaju temeljne vrijednosti demokratije i da je metod obmanjivanja agresivnom demagogijom zapravo ponuđeni put političkog života u izbornoj godini – ostaje građanima da zaključe o takvom pravcu zemlje”, saopštio je Lekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SINDON58
18.05.2020-21:09 21:09

DF JE BOLESTAN