Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Ne mogu premijer i predsjednik Skupštine biti iz istog političkog bloka

''Pozivamo Bečića da ne sabotira demokratske principe, stane na zemlju i pogleda realnosti u oči jer je očigledno obnevidio od zaljubljenosti u funkciju''

Drskim odnosom, štiteći fotelje i ne dozvoljavajući poštovanje izborne volje građana, Aleksine Demokrate zaboravljaju ko je nosilac pobjede od 30. avgusta. Upravo onaj koji se, navodno, poziva na demokratiju, najveća je prepreka u njenom sprovođenju, a to je Aleksa Bečić, kazali su iz Demokratskog fronta reagujući na ocjenu Demokratske Crne Gore da je obaranje aktuelne Vlade jedina želja Andrije Mandića.

“Bečiću treba biti jasno da ne mogu i premijer i predsjednik Skupštine biti iz istog političkog bloka koji ima svega 14 poslanika, a da većina parlamentarne većine, koja se protivi toj prevari izborne volje, ostane po strani. Zato ga pozivamo da ne sabotira demokratske principe, stane na zemlju i pogleda realnosti u oči jer je očigledno obnevidio od zaljubljenosti u funkciju” navodi se u saopštenju.

Dodaju da Bečić napadno pokazuje diktatorske komplekse i to je sve očiglednije.

“Tako nešto i ne čudi ako znamo da je politički uzor našao u Josipu Brozu Titu, rušitelju Njagoševe kapele na Lovćenu. Obilato je uticao i na političke stavove premijera iz redova Demokrata, Zdravka Кrivokapića, kojem je šef upravo Bečić”, dodaju u saopštenju.

Kako kažu, Aleksa mora razumjeti da Crna Gora nije njegova stranka u kojoj je njegova volja iznad volje druga člana Кrivokapića.

“U državi i demokratskom društvu postoje neka politička i izborna pravila koja se trebaju poštovati. Prema tome, on ne uvažava volju naroda i vodi se privatnim interesima. Neka prestane da traži inspiraciju u govorima i nastupima Draginje Vuksanović Stanković i napusti model ucjena koji je nekada koristio SDP prema svojim koalicionim partnerima. S tim što valja podsjetiti da je SDP od DPS-a sa malo dobijao mnogo, a Bečić sa malo hoće sve. Te marifetluke neka ostavi drugima jer nas taj način rada ne zanima”, poručuju u saopštenju.

Kazali su i da “sindrom brozomore koji drma Bečića i njegove drugove ostavlja teške posledice na zemlju i građane, zato bi Demokrate trebale da se urazume što prije i dozvole da dođemo do dogovora koji iskazuje narodnu volju.”

U suprotnom, kako kažu, smatraće da im izuzetno prijaju salve kritika i narodna pobuna protiv proleterskih ideoloških skretanja i nastavka politike DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
DF: Ne mogu premijer i predsjednik Skupštine biti iz istog političkog bloka – CG Vijesti
20.07.2021-17:47 17:47

[…] Aktuelno […]