Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

DF nakon razgovora sa SNP-om: Protesti ako parlamentarna većina napravi bilo kakav dogovor sa DPS-om

Lideri DF-a su obavijestili Vladimira Jokovića da je njima neprihvatljiv bilo kakav dogovor i saradnja sa DPS-om, i da vjeruju da će to biti i stav SNP-a

Predsjednik Nova-e Andrija Mandić i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević razgovarali su s predsjednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem i još jednom mu ponovili njihove stavove da je neophodno poštovati i sačuvati izbornu volju građana iskazanu na izborima 30. avgusta, i da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rešenje.

Oni su poručili da će, ukoliko djelovi postojeće parlamentarne većine naprave bilo kakav dogovor sa DPS-om, DF otpočeti i predvoditi vaninstitucionalnu borbu organizujući proteste.

Lideri DF-a su obavijestili Vladimira Jokovića da je njima neprihvatljiv bilo kakav dogovor i saradnja sa DPS-om, i da vjeruju da će to biti i stav SNP-a.

Andrija Mandić i Milan Knežević su posebno apostrofirali njihov stav, da ukoliko dođe do iznevjeravanja izborne volje, i ako djelovi postojeće parlamentarne većine naprave bilo kakav dogovor sa DPS – om,  DF će otpočeti i predvoditi vaninstitucionalnu borbu  organizujući proteste za zaštitu izborne volje građana od 30. avgusta.

“U tom slučaju neželjenog scenarija moraju se  u što kraćem roku održati vanredni parlamentarni izbore na kojima bi volja građana Crne Gore bila najbolji i jedini arbitar za rješenje teške društveno-političke krize”, navode iz DF-a.

Čelnici DF – a su sa žaljenjem konstatovali da je aktuelna Vlada u svojoj spoljnjoj politici, na najvažnijim međunarodnim adresama bez ikakvog osnova, koristila svaku priliku za satanizovanje i pokušaj kompromitovanja Demokratskog  fronta, iako se, navode, ovaj savez sve vrijeme trudio da društvene i političke probleme rešavamo u Crnoj Gori, što kroz ovakve razgovore s liderima postojeće parlamentarne većine, činimo  i u ovoj krizi.

Predsjednik SNP je još jednom ponovio da je nažalost narodna volja iznevjerena nepotpisivanjem Temeljnog ugovora sa SPC, i da po dubini nije došlo do demontaže DPS – a, što je između ostalog i dovelo do krize unutar same Vlade, zbog čega je postojeće stanje neodrživo.

“Zato SNP i smatra da treba izabrati novu Vladu, jer postojeća ne odražava narodnu volju, pošto se u njoj nalaze i ljudi za koje niko nije glasao na izborima, a neki među njima čak nisu ni izašli na izbore”, ističe se u saopštenju.

Vladimir Joković je posebno naglasio da pojedini ministri koji pominju da su se žrtvovali za Crnu Goru, uopšte ne spominju dvoipodecenijsku žrtvu SNP – a, a da pritom nisu ispoštavali nijedan dogovor sa ovom partijom.

Predsjednik SNP – a je ponovio i da je ova Vlada urušila samu sebe, i da joj ne treba veći protivnik od nje same, te da će SNP uraditi sve da dođe do izbora nove Vlade u okviru aktuelne  parlamentarne većine i stranaka manjinskih naroda sa kojima je potpisao Memorandum.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve