Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DF najoštrije osudio skrnavljenje bogomolje: Po prvi put otkad postoji sramno naružena grafitom odvratne sadržine

Kako je saopšteno iz te političke partije, ova bogomolja je po prvi put otkad postoji sramno naružena nekim grafitom odvratne sadržine. Dešavalo se ranije svašta, ali to nije. Međutim, vidimo da demonski bijes prema svemu srpskom ne jenjava

Demokratski front najoštrije je osudio skrnavljenje crkve Vaznesenja Gospodnjeg koja se nalazi pored Sabornog hrama u Podgorici.

Kako je saopšteno iz te političke partije, ova bogomolja je po prvi put otkad postoji sramno naružena nekim grafitom odvratne sadržine. Dešavalo se ranije svašta, ali to nije. Međutim, vidimo da demonski bijes prema svemu srpskom ne jenjava.

“Mrzitelje podstiče i šizofrena ideja da moraju “dovršiti posao” u progonu Srpske pravoslavne crkve, iako im to nije dalo nikakvog ploda. Ohrabruje ih i činjenica da nije potpisan Temeljni ugovor sa Crkvom, kao i neažurnost Vlade u obezbjeđivanju atmosfere sigurnosti za naše svetinje”, navodi se u saopštenju.

Uzimajući sve u obzir, kako su kazali iz DF-a, teza da će se u Crnoj Gori, “pod uticajem agresivnog autošovinizma, stvoriti netrpeljivost prema Srbima jača od one u ustaškoj NDH dobija sve više na značaju”.

“Logičan slijed tog otpadništva od sopstvenog kulturnog nasljeđa je pala priroda mrzitelja koja ima stalnu potrebu da reži na istinu, pravdu i slogu”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Agnodtik
19.01.2022-01:15 01:15

I ovaj našao da se potpisue na javnom mjestu.Valjda se još s tim i javno hvali,kao da mi ne zamo da je ovo pisalo jedno obično govno.

Nikola
19.01.2022-02:07 02:07

Crnogorci koriste latinicu…goveda da li goveda nepismena. Taman ste ka i novax, ne umijete ni slagat da ve ne otkriju. Fuj nesoji!