Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DF najavio da će tužiti Telekom

Demokratski front je najavio tužbe protiv crnogorskog Telekoma, zbog, kako kažu, iznošenja povjerljivih informacija između operatera i klijenta, odnosno, zato što je javnost saznala da su brojevi sa kojih su juče stizale poruke sa čestikom za “srpsku Novu godinu” registrovani na Pokret za promjene

Demokratski front je najavio tužbe protiv crnogorskog Telekoma, zbog, kako kažu, iznošenja povjerljivih informacija između operatera i klijenta, odnosno, zato što je javnost saznala da su brojevi sa kojih su juče stizale poruke sa čestikom za “srpsku Novu godinu” registrovani na Pokret za promjene.

Ilustracija

Naime, juče su, sa više brojeva Telekom mreže, za koje se ispostavilo da su registrovani na Pokret za promjene, građanima stizale SMS poruke u kojima se čestita “srpska Nova godina”.

Internet tim Demokratskog fronta tvrdi da su poslednjih mjeseci imali masovne akcije u cilju obavjestavanja građana o štetnim posljedicama koje bi mogao proizvesti, kako tvrde, zakon protiv SPC.

“Naš posao je da obavijestimo, pojasnimo i motivišemo građane da brane civilizacijska dostignuća i naše svetinje u Crnoj Gori. Juče kad smo krenuli sa slanjem čestitki za Novu godinu koristeći legalne i legitimne mehanizme i tehnologije došlo je do združene akcije ANB-a i pojedinih njhovih agenata iz telekomunikacionih kompanija. Poruka čestitke je poruka radosti i ljubavi i ne vrijeđa nikoga. Slična je kao i mnoge čestitke koje ovih dana šalju kompanije i pojedinci”, navode oni.

Dodaju da je ovoga puta, režim reagovao vršeći pritisak na Telekom, čije su kartice koristili za slanje poruka, da neovlašćeno, nezakonito i suprotno ugovoru da “jednom mediju povjerljive podatke o našem ugovoru”.

DF će i u budućnosti nastaviti da obavještava javnost o, kako su naveli u saopštenju, nezakonitim radnjama kompanija i pojedinaca a koje su usmjerene na borbu protiv srpskog naroda i SPC”, poručuju iz Internet tima DF.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve