Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Na ponudu o jedinstvu opozicije URA vraća uvredama

Posebno što dolazi od naše bjelopoljke Suade Zoronjić. Zbog javnosti a posebno naših, sugrađana moramo je podsjetiti na nekoliko činjenica

Iz Demokratskog fronta tvrde da iako šalju pomirljive tonove koji idu ka jedinstvu opozicije, smatraju da je odgvor iz Građanskog pokreta URA u najmanju ruku nekorektan. U DF-u reaguju na izjavu Suade Zoronjić, potpredsjednice URA koja je ranije danas saopštila da je na pomolu koalicija DPS-a i DF-a.

“Posebno što dolazi od naše bjelopoljke Suade Zoronjić. Zbog javnosti a posebno naših, sugrađana moramo je podsjetiti na nekoliko činjenica. Kada je 2015. Milo Đukanović bio ne “grogiran” već na koljenima, Vaša stranka umjesto da se pridruži kolegama iz DF-a i da mu zada konačan udarac vi ste se odlučili da pregovarete sa njim i spasite ga, čime ste DF-u zabili nož u leđa. Ali DF kao koalicija kojoj je u prvom planu boljitak ove države i svog naroda je kao i uvijek prešao preko svakog vašeg podmetanja”; navodi se u saopštenju Opštinskog odbora DF Bijelog Polja.

“Pošto obavezno volite da pomenete “nacionalističke ispadeDF-a”, moramo vam odgovoriti da to nisu ispadi već briga za svoj narod, jer glasači DF-a su većinom nacionalni Srbi. Valja naglasiti da vi vaše odborničko mjesto dugujete isključivo Srbima, jer je vaša kolalicija sa Demokratama u mjestima sa većinskim muslimansko-bošnjačkim stanovništvom imala zanemarljiv broj glasova, ako ne i nikakav. Pošto pominjete proteste u organizacij”Odupri se” i tu moramo da vas podsjetimo da je većina protestanata bilo članstvo DF-a, da je DF organizovao prevoze iz svakog grada dok ste vi nešto niste pretrgli u organizovanju već ste preko vaših ljudi u vrhu Organizicionog odbora radili sve da protesti ne uspiju i da vam je jedini cilj bio da što više popljujete kolege iz DF-a”, poručuju iz DF-a Zoronjić.

Pošto volite, kako dodaju, da ističete da je DPS i DF dvije iste strane medalje i tu vas moramo razočarati činjenicama.

“Na prošlogodišnjim predsjedničkim izborima dok su naš članovi sa predsjednicima opštinskih odbora vodili bitke sa depeesovcima i ometali radove njihovih mini štabova i tako pomagali što boljem rezultatu vašeg kandidata Mladena Bojanića, vi ste sjedjeli u svojim kancelarijama. Posebno smo razočarani što ovo saopštenje dolazi od jednog prosvjetnog radnika, jer dijeli ljude po vjerskoj osnovi, što dolazi iz grada koji je sinonim za vjersku toleranciju i što ovako otrovne riječi dolaze za vrijeme najvećeg islamskog praznika Ramazana. A to šta se dešava u Budvi ostavićemo Budvanima, jer mi u Bijelom Polju imamo i previše problema da bi brinuli o tuđim. Jer ako bi ušli u dalju raspravu, mogli bi i da prošetamo do Igala i privatizacije Instituta Simo Milošević”, zaključuju u DF-u.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve